Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Akvarel – Himmel og hav

10 marts, 2025 - 11:00 - 14 marts, 2025 - 13:30

DKK 5.500

TILMELDING IKKE MULIG ENDNU – HOLD ØJE PÅ SIDEN! (Der er ikke mulighed for forhåndstilmelding eller opskrivning på venteliste.)

Lær at fange og lege med lyset på dit papir. Akvarel er spændende og levende og det har sin helt egen personlighed, når du maler med det.

Akvarelmaleri giver dig både timer med ro, koncentration og periodisk spænding, når det pludselig overtager livet på papiret, og begynder at gå sine helt egne veje. Akvarel skal ikke tøjles, men respekteres og elskes for sine luner, ligesom havet.

På dette kursus vil der være fokus på at lære at male himmel og hav. En himmel med skyer kan males på mange forskellige måder, som alle giver forskellige udtryk og stemninger. Du vil lære, hvordan du ser himlen på en helt ny måde med en pensel. Hvordan vores øjne kan snydes og hvordan vi kan lege med de indtryk, som lyset og farverne i himlen giver os. Der er mange forskellige teknikker at kaste sig over.

Vand fascinerer næsten altid malere – fordi vi tror at det er svært. Og, ja det kan være vanskeligt og enormt tidskrævende at male vand. Men du vil også opleve, hvordan du kan male vand hurtigt og simpelt. Alle kan være med, og du vil blive overrasket over de motiver, som kan komme fra din hånd under og efter kurset. Det gælder både malerier af hav og søer og søbredder. Undervisningen tilrettelægges løbende efter kursisternes interesser, ønsker og faglige niveau.

Det er marts måned, hvor forårssolen for alvor begynder at få fat, hvilket giver mulighed for at nyde solens skarpe hvide morgenlys, og de varme, lange, røde aftenstråler. Undervisning kommer til at foregå både indendørs og udendørs, hvis vejret er med os.

Kurset kan følges af både begyndere og øvede. Det er ikke et traditionelt kursus, hvor der bruges tid på farvelære og forskellige teknikker og stilarter. Alt det forklares løbende, efterhånden som vi når til relevante teknikker. Det er ”learning by doing”, og du vil blive udfordret og komme derfra med alle de værktøjer, og den selvtillid og glæde, du skal bruge i akvarelmaleriet.

Vi har noget af Danmarks smukkeste natur lige uden for døren – Tisvilde Hegn i baghaven, troldeskov og hyggelige, krattede stier gennem sandflugtsplantagen og til Kattegat for enden af vejen.

Her er både fantastiske udsigter og sjælfulde stunder med solnedgange, man får lyst til at klappe af. Her kan du lade blikket vandre langt nedad kysten og ud i horisonten. Guf for øjnene og ro i sindet. Vi skal selvfølgelig trave i det skønne nabolag i tidlig forårskulør. Men højskoledagene byder selvklart også på morgensang fra højskolesangbogen, køkkenets lækkerier – bestemt af årstiden. Gode snakke og muntre, musikalske indslag.

Akvarelkurset bliver på max. 16 deltagere.

Materialeliste:

Det behøver ikke at være fint udstyr!
• Medbring 1 akvarelblok i størrelse A3 og 1 i størrelse A4. De skal helst være 300 gr. Det anbefales at benytte blokke, som er limet i kanten hele vejen rundt. Papir i 100% bomuld eller tæt på, er generelt meget lettere at arbejde med når der skal males himmel. Billigt papir har en tendens til at gå i opløsning, når der kommer meget vand på.
• Et sæt med akvarelmaling. Hav gerne flere forskellige farver af grøn med. Som minimum en lysegrøn og en mørk grøn (jo mørkere jo bedre). Sort er obligatorisk. Gerne ”lampe-sort”. Jeg vil gerne anbefale farver fra fx. Winsor and Newton, eller andre kvalitetsfarver.
• Et glas til vand. Gerne med låg.
• Pensler. Tag gerne en masse forskellige med. Her er en liste med gode størrelser: En lille spids str. 2, 4 og ca 14. og en flad str. Ca. 14. Mia lærer dig at bruge dem, hvad end du har med.
• En rulle toiletpapir, din bedste ven i nøden.
• Blyant og viskelæder.

Om underviseren:

Mia Mouridsen arbejder til daglig som fultidsakvarelmaler i egen virksomhed, illumia.dk. Hun er uddannet biolog og bruger akvarel til at formidle sin egen store naturglæde. Den danske og nordiske natur har en speciel plads i hendes hjerte. Og det lyser ud af hendes værker. Dyr og planter er gennemgående, og i hvert  eneste dyr er der gemt skjulte motiver, som ofte leder tankerne hen på, hvor og hvordan dyret lever, hvor man kan møde det i naturen, eller måske ud i hyggelige tanker om familien og kærlighed.

Du kan opleve Mia Mouridsens fantastiske malerier og finde mere om hende på illumia.dk

Og du kan her opleve Mia male akvarel af himmel i denne undervisningsvideo.

Tidligere kursister fortæller:

“Skønt med en underviser, der tilrettelægger og tilpasser og vejleder den enkelte udfra deres niveau og behov.” (Anette Karlsen, 2024)

“En dejlig helhed af kreativ udfoldelse i et meget givende og inspirerende fællesskab – Prøv det, du vil aldrig fortryde det!” (Ulla Rydahl, 2024)

“Perfekt for både nybegyndere og den øvede.” (Jan Mikkelsen, 2024)

“Super spændende kursus, inspirerende lærer, dejlig mad og hyggelige omgivelser.” (Mette Kromann Thomsen, 2024)

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Service-info: For dig, der evt. kommer langvejs fra, skal du vide, at selve programmet på ankomstdagen først starter kl. 13.30, og at du således kun misser frokosten, hvis du benytter tiden bedre ifht. transporten hertil.

Detaljer

Start:
10 marts, 2025 - 11:00
Slut:
14 marts, 2025 - 13:30
Pris:
DKK 5.500
Begivenhed Kategori: