Akvarel – Modlys og magi

11 marts - 11:00 - 15 marts - 13:30

Lær at fange og lege med lyset på dit papir. Akvarel er spændende og levende, og det har sin helt egen personlighed, når du maler med det.

Akvarelmaleri giver dig både timer med ro, koncentration og periodisk spænding, når det pludselig overtager livet på papiret, og begynder at gå sine helt egne veje. Akvarel skal ikke tøjles, men respekteres og elskes for sine luner, ligesom havet.

På dette akvarelkursus vil vi sætte fokus på at lære at male med lys og skygge. Specielt modlys i skoven, da det giver nogle smukke og næsten magiske motiver, som kræver, at man skal lade sig selv udfordre med store kontraster og stærke farver. Det kræver mod af de fleste.

Det er marts måned, hvor forårssolen for alvor begynder at få fat, hvilket giver mulighed for at nyde solens skarpe hvide morgenlys, og de varme, lange, røde aftenstråler. Undervisning kommer til at foregå både indendørs og udendørs, hvis vejret er med os.

Kurset kan følges af både begyndere og øvede. Det er ikke et traditionelt kursus, hvor der bruges tid på farvelære og forskellige teknikker og stilarter. Alt det forklares løbende, efterhånden som vi når til relevante teknikker. Det er ”learning by doing”, og du vil blive udfordret og komme derfra med alle de værktøjer, og den selvtillid og glæde, du skal bruge i akvarelmaleriet.

Der tages hensyn til den enkeltes ønsker og niveau, og du vil blive vejledt igennem alle øvelser.

Vi har noget af Danmarks smukkeste natur lige uden for døren – Tisvilde Hegn i baghaven, troldeskov og hyggelige, krattede stier gennem sandflugtsplantagen og til Kattegat for enden af vejen.

Her er både fantastiske udsigter og sjælfulde stunder med solnedgange, man får lyst til at klappe af. Her kan du lade blikket vandre langt nedad kysten og ud i horisonten. Guf for øjnene og ro i sindet. Vi skal selvfølgelig trave i det skønne nabolag i tidlig forårskulør. Men højskoledagene byder selvklart også på morgensang fra højskolesangbogen, køkkenets lækkerier – bestemt af årstiden. Gode snakke og muntre, musikalske indslag.

Sideløbende med dette akvarelkursus er et andet hold igang på skolen med naturfoto, anført af naturformidler- og fotograf Lars Gejl, så der vil være natur som gennemgående tema ugen igennem, der også udmønter sig i relevante fællesarrangementer med deltagerne derfra.

Akvarelkurset bliver på max. 16 deltagere.

Materialeliste:

Det behøver ikke at være fint udstyr!
• Medbring 1 akvarelblok i størrelse A3 og 1 i størrelse A4. De skal helst være 300 gr. Det anbefales at benytte blokke, som er limet i kanten hele vejen rundt.
• Et sæt med akvarelmaling. Hav gerne flere forskellige farver af grøn med. Som minimum en lysegrøn og en mørk grøn (jo mørkere jo bedre).
• Et glas til vand. Gerne med låg.
• Pensler. Tag gerne en masse forskellige med. Her er en liste med gode størrelser: En lille spids str. 2, 5 og ca 14. og en flad str. Ca. 14. Mia lærer dig at bruge dem, hvad end du har med.
• En rulle toiletpapir . din bedste ven i nøden.
• Blyant og viskelæder.

PROGRAM Akvarel – Modlys og magi d. 11. – 15. marts

Om kursuslederen:

Mia Mouridsen arbejder til daglig som fultidsakvarelmaler i egen virksomhed, illumia.dk. Hun er uddannet biolog og bruger akvarel til at formidle sin egen store naturglæde. Den danske og nordiske natur har en speciel plads i hendes hjerte. Og det lyser ud af hendes værker. Dyr og planter er gennemgående, og i hvert  eneste dyr er der gemt skjulte motiver, som ofte leder tankerne hen på, hvor og hvordan dyret lever, hvor man kan møde det i naturen, eller måske ud i hyggelige tanker om familien og kærlighed.

Du kan opleve Mia Mouridsens fantastiske malerier og finde mere om hende på illumia.dk

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

11 marts - 11:00
15 marts - 13:30