Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Akvarel – Natur og landskab UDSOLGT – TILMELD FOR VENTELISTE

25 september - 11:00 - 27 september - 15:00

DKK 3.300

Fat penslen og rejs ind i akvarelmaleriets mange muligheder og udfordringer. Vi skal med akvarelfarver langs den fortryllende Nordkyst og til hjertet af Tisvilde. Her mødes skov og hav i en dans af nuancer og kontraster, skygge og farver. Naturen udfolder sig som et sandt maleri her. Og du får bestemt inspiration til at male her.

Du får mulighed for at prøve kræfter med udvalgte øvelser og teknikker. Du vil blive vejledt trin for trin i forskellige maleteknikker, såsom: vådt i vådt, abstrakt, figurativ, lys, skygger, kontraster og farver m.m. Igennem de forskellige akvareløvelser vil du få en dybdegående indføring i akvarelmaleriets tekniske muligheder og udfordringer.

Alle kan være med. Uanset erfaring med akvarelmaling er du velkommen. Der tages hensyn til den enkeltes ønsker og niveau, og du vil blive vejledt igennem de forskellige øvelser. Deltagerantal: 20 kursister.

Akvarelkurset indeholder:

  • Trin for trin vejledning i akvarelmaling.
  • Introduktion til abstrakte og figurative akvarel øvelser
  • Indføring i akvarelmaleriets tekniske muligheder og udfordringer
  • Fælles billedgennemgang med feedback og forslag
  • Der vil være mulighed for at male udendørs og indendørs, alt efter vejret

Motiverne står i kø her. I Tisvilde Hegn, hvor træerne står som gamle vogtere af hemmeligheder, indsnører stier sig mellem bølgende bakker og dybe dale. Solens stråler filtreres gennem løvtaget og kaster et magisk lysspil på den bløde skovbund, Skoven er en symfoni af susende trætoppe og fuglesang – hvert skridt synes at vække naturens egne lyde. Og idéerne til motiver.

Ved kysten åbner landskabet sig i et dramatisk panorama. Skrænter, der rejser sig majestætisk i den landskabelige koreografi. Tæpper af hybenroser, havets brusen. Krattet, vind og skævt i sin forblæste kontur. Dybde i landskabet. Det er kærkomment for en akvarelmaler. Kysterne stakket op så langt øjet rækker. Solen, der dypper sig i horisontens farvepalet, blinker i bølgetoppe og gløder på brinken. Solnedgange her er kunstværker i sig selv. Og du kan skabe dine egne.

Vi skal male i sensommerglød og skoven byder på gyldne udsigter – det vil være oplagt at skildre svampe og naturens mangfoldighed, da der faktisk også er et samtidigt kursus på højskolen med dét tema: Den Store Svampejagt.

Man behøver ikke at have alt muligt fint udstyr for at male akvarel, man kan nå langt med almindelige hobby-udgaver. Og kurset kan måske give dig idé om, hvad der er vigtigt at benytte sig af. I udgangspunktet skal du selv medbringe dit eget udstyr. Her er, hvad Uffe Boesen anbefaler af materialer: Uffe Boesen 7 nyttige akvarelfarver – Materialeliste

Om underviseren
Uffe Boesen er  underviser i akvarel ved forskellige aftenskoler samt kræftens bekæmpelse. Han er animationsuddannet fra Dansk Tegnefilms kompagni, Dukkemageruddannelsen ved Thy Teater, Tegne- og maleuddannelse ved Ny Carlsberg Glyptoteket. Det har givet ham erfaring med materialer, proportioner, formgivning og teknikker. Naturen er ofte omdrejningspunkt for Boesens egne motiver, da den kan skabe afsæt for billeddannelse, der rummer både det figurative og mere fantasifulde islæt.

Mød Uffe Boesen her, da han gav sig selv en udfordring udi portrætmaleri, og deltog i DR1-programmet “Danmarks Bedste Portrætmaler” (sæson 3 – 2019).

Se mere her om Uffe Boesen

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 300,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
25 september - 11:00
Slut:
27 september - 15:00
Pris:
DKK 3.300
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif