Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Celebrating Bill Evans UDSOLGT – TILMELD FOR VENTELISTE

21 februar - 15:00 - 22 februar - 10:00

DKK 1.350
JAZZENS STORE LEGENDER

Med 88 tangenter kan man komme vidt omkring, og det er, hvad mange pianister har gjort, lige siden et opretstående klaver var fast ingrediens i hver en knejpe i jazzens barndom i New Orleans. Stil og håndelåg har undergået udvikling siden 1930’erne, tænk bare på Art Tatum, Oscar Peterson og Thelonius Monk, blandt mange.

Med to helt særlige jazzophold CELEBRATING BILL EVANS og CELEBRATING OSCAR PETERSON / NHØP vil vi hylde nogle af jazzens helt store mestre. I denne omgang et par pianister, som har sat sig massivt og hørbart spor og udødeliggjort jazzen med hver deres helt unikke og karakteristiske spil.

Vores CELEBRATING-dage finder sted i et intenst og stemningsfyldt format, der inkluderer lækker 3-retters menu på ankomstdagen, en inspirerende jazzkoncert med musikanekdoter samme aften, fantastiske filmoptagelser, overnatning og morgenbuffet næste morgen – alt sammen på Tisvilde Højskole i de smukke omgivelser af den gamle fiskerby på Nordkysten, skoven og Kattegat for enden af vejen. Man kan vælge et enkelt eller begge koncertarrangementer, der stort flyder over i hinanden – uden mellemspil. Alt efter smag og behag. Der kan opnås rabat ved deltagelse i begge.

Bill Evans var en amerikansk pianist, som med inspiration fra europæisk romantik og impressionisme blev en af de vigtigste skikkelser for udviklingen i jazzklaveret fra begyndelsen af 1960’erne.

Bill Evans tolkede især temaer fra amerikansk populærmusik og udviklede en avanceret rytmisk frigjorthed og en harmoniseringskunst, som gjorde ham let genkendelig som solist. Han er i særdeleshed kendt for sin medvirken på det berømte Miles Davis-album Kind of Blue fra 1959, samt sin medvirken på albummet Waltz for Debbie fra 1964 med bl.a. den svenske sangerinde Monica Zetterlund, men brugte størstedelen af sin tid på at spille triojazz med bas og trommer.

Fra 1959 til 1961 ledede han sin første trio med bassisten Scott LaFaro og trommeslageren Paul Motian. Det var med denne trio, at han indspillede 3 kendte album som hedder: Sunday at the Village Vanguard, Explorations og Waltz for Debby. I Danmark har han spillet med folk som Niels-Henning Ørsted Pedersen og Alex Riel på Jazzhus Montmartre.

Hans indflydelse på jazzens historie er uudslettelig. Evans regnes i dag for at være en af de allerstørste jazzpianister nogensinde, til trods for at han kun blev 51 år.

“It bugs me when people try to analyze Jazz as an intellectual theorem. It’s not. It’s feeling.” (Bill Evans)

Vi kunne ikke komme på nogen bedre end Thomas Clausen til at hylde Evans. Thomas Clausen er en af Danmarks mest anerkendte jazzpianister og komponister. Han har en imponerende karriere bag sig og er kendt for sin sofistikerede og lyriske tilgang til klaveret. Clausen er en sand mester i at skabe stemninger og atmosfærer med sin musik, og hans dybe forståelse af harmoni og improvisation gør ham til en af jazzens mest betydningsfulde skikkelser i Danmark.

Gennem årene har Thomas Clausen optrådt på nogle af de mest prestigefyldte jazzscener og festivaler rundt omkring i verden. Han har også samarbejdet med en række internationale jazzikoner og har modtaget flere priser og anerkendelser for sit musikalske talent.

Ligesom sit store forbillede Bill Evans befinder Thomas Clausen sig som fisk i vandet i klassisk trio-formation, hvor der er plads og luft til, at de tre stærke instrumentalister kan udfolde sig solistisk. Og som Bill Evans lægger Thomas Clausen vægt på det melodibærende, lyriske pianospil kombineret med store akkorder. Thomas Clausen optræder i denne sammenhæng med Thomas Fonnesbæk på bas og Karsten Bagge på trommer.

Jazz-sheriffen, journalist og tidligere DR Programchef, Henrik Wolsgaard-Iversen bidrager undervejs med fortællinger fra jazzens overdrev. Han har gennem et langt liv formidlet jazz gennem artikler i dagspressen og tidsskrifter samt udsendelser i radio og tv. Han sidder med i bestyrelsen for Ben Webster Fonden, som han tidligere også har været formand for. Han er vært på RadioJazz og anmelder på magasinet Jazz Special.

Henrik Wolsgaard-Iversen vil fortælle om nogle af sine personlige møder med Bill Evans og vise sjældne og helt særlige filmoptagelser fra København, da jazzen var på sit højeste og Evans var på besøg i byen.

CELEBRATING-OPHOLD INKLUDERER:

1 overnatning / Enkeltværelse (rabat ved delt dobbeltværelse kr. 200,- pr. person)

Fuldpension inkl. festmiddag:

Eftermiddagskaffe/te/kage

Filmforevisning og anekdoter fra jazzens overdrev

Et glas bobler – derefter 3-retters menu

Koncert

Øl og sodavand kan tilkøbes samt vin til favorable priser 

OBS: Ønsker du at deltage i begge vores jazzophold og også opleve CELEBRATING OSCAR PETERSON & NHØP d. 22. – 23. februar, kan man få begge ophold samlet til kr. 2.500,- og derved opnå kr. 200,- i rabat. Og man får så desuden tilbudt en let frokostbuffet.

Bill Evans er fotograferet af Jan Persson

Detaljer

Start:
21 februar - 15:00
Slut:
22 februar - 10:00
Pris:
DKK 1.350
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif