Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Celebrating Erroll Garner

9 december - 15:00 - 10 december - 10:00

DKK 1.500
JAZZENS STORE PIANISTER

Med 88 tangenter kan man komme vidt omkring, og det er, hvad mange pianister har gjort, lige siden et opretstående klaver var fast ingrediens i hver en knejpe i jazzens barndom i New Orleans. Stil og håndelåg har undergået udvikling siden 1930’erne, tænk bare på Art Tatum, Oscar Peterson og Thelonius Monk, blandt mange.

Med flere helt særlige jazzophold CELEBRATING BILL EVANS og CELEBRATING OSCAR PETERSON & NHØP i februar og det næste  CELEBRATING ERROLL GARNER i december vil vi hylde nogle af jazzens helt store mestre. I denne omgang nogle pianister, som har sat sig massivt og hørbart spor og udødeliggjort jazzen med hver deres helt unikke og karakteristiske spil.

Vores CELEBRATING-dage finder sted i et intenst og stemningsfyldt format, der inkluderer lækker 3-retters menu på ankomstdagen, en inspirerende jazzkoncert med musikanekdoter samme aften, fantastiske filmoptagelser, overnatning og morgenbuffet næste morgen – alt sammen på Tisvilde Højskole i de smukke omgivelser af den gamle fiskerby på Nordkysten, skoven og Kattegat for enden af vejen. 

“I get ideas from everything. A big color, the sound of water and wind, or a flash of something cool. Playing is like life. Either you feel it or you don’t.” (Erroll Garner)

Den udadvendte og melodiøst pulserende, amerikanske pianist Erroll Garner blev ekstremt populær og gæstede også Danmark flere gange på sine koncertturnéer. Han var en af den sene swingtids betydeligste pianister i 1950’ernes jazz, kendt for sin unikke improvisationsevne og virtuositet på tangenterne, og hans signaturstykke Misty er blevet et ikonisk jazznummer og en udødelig klassiker. Garner var en mester i at skabe en legende, flydende og rytmisk pianostil, der har inspireret talrige musikere verden over.

Den danske pianist, Henrik Gunde, er en af dem. Han er kendt for sin alsidige stil og evne til at udtrykke sig følelsesmæssigt gennem sit spil. Gunde er en af Danmarks mest travle jazzmusikere, passer ind i alle formater og behersker de fleste stilarter. Og så er han begavet med et sjældent formidabelt swing. Med Henrik Gunde i centrum, har trioen Gunde on Garner siden 1995 taget mesteren Erroll Garners swingende og udadvendte stil til sig, og optrådt med et repertoire, hvor der spilles i Garners ånd, men med udgangspunkt i egne arrangementer af melodier, som Garner godt kunne have fundet på, hvis han havde kendt til dem.

Trioen, der også tæller bassisten Nicolas Kock og trommeslageren Karsten Bagge, opstod i 1995 og har flere Garner-inspirerede albums på samvittigheden; “Gunde on Garner – Songs that could have been played by Erroll Garner – if he had only known them” og “Gunde on Garner – Plays Bent Fabric” samt “Gunde on Garner – Live at Jazzcup”. Med overraskende arrangementer endevendes musikken og revitaliseres på udpræget ’Garnersk’ maner, mens publikum får en oplevelse med anekdoter fra Errol Garners musikalske liv.

Jazz-sheriffen, journalist og tidligere DR Programchef, Henrik Wolsgaard-Iversen bidrager undervejs med fortællinger fra jazzens overdrev. Han har gennem et langt liv formidlet jazz gennem artikler i dagspressen og tidsskrifter samt udsendelser i radio og tv. Han sidder med i bestyrelsen for Ben Webster Fonden, som han tidligere også har været formand for. Han er vært på RadioJazz og anmelder på magasinet Jazz Special.

Henrik Wolsgaard-Iversen vil fortælle om nogle af sine personlige møder med Erroll Garner og vise sjældne og helt særlige filmoptagelser fra København, da jazzen var på sit højeste og Garner var på besøg i byen.

PROGRAM CELEBRATING ERROLL GARNER

CELEBRATING-OPHOLD INKLUDERER:

1 overnatning / Enkeltværelse (rabat ved delt dobbeltværelse kr. 200,- pr. person)

Fuldpension inkl. festmiddag:

Eftermiddagskaffe/te/kage

Filmforevisning og anekdoter fra jazzens overdrev

Et glas bobler – derefter 3-retters menu

Koncert

Øl og sodavand kan tilkøbes samt vin til favorable priser 

Detaljer

Start:
9 december - 15:00
Slut:
10 december - 10:00
Pris:
DKK 1.500
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif