Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er udløbet.

Celebrating Oscar Peterson & NHØP UDSOLGT – TILMELD FOR VENTELISTE

22 februar - 15:00 - 23 februar - 10:00

DKK 1.350
JAZZENS STORE LEGENDER

Med to helt særlige jazzophold CELEBRATING BILL EVANS og CELEBRATING OSCAR PETERSON & NHØP vil vi hylde nogle af jazzens helt store mestre. I denne omgang et par pianister og en bassist, som har sat sig massivt og hørbart spor og udødeliggjort jazzen med hver deres helt unikke og karakteristiske spil.

Vores CELEBRATING-dage finder sted i et intenst og stemningsfyldt format, der inkluderer lækker 3-retters menu på ankomstdagen, en inspirerende jazzkoncert med musikanekdoter samme aften, fantastiske filmoptagelser, overnatning og morgenbuffet næste morgen – alt sammen på Tisvilde Højskole i de smukke omgivelser af den gamle fiskerby på Nordkysten, skoven og Kattegat for enden af vejen. Man kan vælge et enkelt eller begge koncertarrangementer, der stort flyder over i hinanden – uden mellemspil. Alt efter smag og behag. Der kan opnås rabat ved deltagelse i begge.

It’s the group sound that’s important, even when you’re playing a solo. You not only have to know your own instrument, you must know the others and how to back them up at all times. That’s jazz.” (Oscar Peterson)

Oscar Peterson

Oscar Peterson var en canadisk jazzpianist, der med sin fabulerende melodiske sans og opsigtsvækkende instrumentale teknik – fra midten af 1950’erne – placerede sig som den ledende af de moderne jazzmusikere, der havde swingmusikken som udgangspunkt. Petersons karriere var tæt bundet til promotoren Norman Granz’ initiativer, bl.a. Jazz at the Philharmonic-koncerterne. Med sit enorme rytmiske “drive” arbejdede han med egne trioer – bl.a. med Niels-Henning Ørsted Pedersen – men især hans Art Tatum-påvirkede solospil viste hans generøse musikalske holdning og store format som improvisator.

Oscar Petersons karriere spænder over mere end 50 år. Undervejs modtog han otte Grammy’er, heriblandt en pris i 1997 for sin livslange indsats, indspillede næsten 200 album og spillede sammen med en stribe af jazzens giganter som Louis Armstrong, Count Basie, Roy Eldridge, Duke Ellington, Nat King Cole, Stan Getz, Dizzy Gillespie og Ella Fitzgerald.

Petersons kendteste album er uden tvivl “Night train” fra 1962. Herfra stammer hans egen komposition “Hymn to freedom”, som nærmest var Oscar Peterson’ varemærke og som har været kendt og elsket langt ud over jazzentusiasternes rækker.

Niels-Henning Ørsted Pedersen, NHØP

Niels-Henning Ørsted Pedersen befandt sig allerede som teenager i verdenseliten på bassen efter at have spillet med fremtrædende musikere som Dexter Gordon, Bud Powell, Bill Evans og Sonny Rollins. Sammen med pianisten Kenny Drew og trommeslageren Alex Riel udgjorde han i flere år den faste rytmegruppe i Jazzhus Montmartre. NHØPn spillede desuden med bl.a. Radioens Big Band og indledte her et mangeårigt samarbejde med Oscar Peterson. Med sin store og længe klingende tone, sin enestående smidige pizzicatoteknik og sit insisterende swing, skabte han som den eneste dansker sin egen stil på et jazzinstrument.

Ørsted Pedersens karriere var i høj grad kosmopolitisk, men hans repertoire med egne ensembler eller i duo med pianisten Ole Kock Hansen var samtidig delvis præget af et identificerbart dansk tonesprog med udgangspunkt i Højskolesangbogen. Hans uofficielle signaturmelodi var i den forbindelse I skovens dybe, stille ro, som han også indspillede sammen med Oscar Peterson.

Oscar Peterson & NHØP gav os noget enestående og uforglemmeligt. De er formentlig hver især de største virtuoser på hhv. klaver og kontrabas, som verden har set i nyere tid. Duospillet er den ultimative tekniske og musikalske udfordring. Det kræver ”the touch” – det nuancerede og personlige touch – det blide, næsten lydløse akkompagnement med en ubesværet teknik. Det er det fine samarbejde mellem den danske pianist, Søren Kristiansen og bassisten Thomas Fonnesbæk bestemt også udtryk  for.

Søren Kristiansen

Søren Kristiansen er en af Danmarks bedste og mest anerkendte pianister. Født og opvokset på Ærø, blev han allerede som helt ung fast pianist i Jesper Thilo’ kvartet og turnerede sidenhen i Danmark og hele Europa med en række af de helt store klassiske, amerikanske musikere. Han er kendt for sin fremragende teknik, formidable swing
og enorme repertoire.

Thomas Fonnesbæk

Thomas Fonnesbæk er det yngste skud på stammen af danske bassister, der bygger videre på den virtuositet, som NHØP var den første bassist til at introducere. Der er en vildskab og en energi i Thomas Fonnesbæks spil, som er helt usædvanligt. Uortodoks, men med teknisk perfektion.

Sammen har de skabt “The Touch”, som en hyldest til deres egne personlige idoler, og præsenterer her deres bud på, hvordan klassikere fra Oscar Petersen og NHØP kan spilles i dag.

Henrik Wolsgaard-Iversen

Jazz-sheriffen, journalist og tidligere DR Programchef, Henrik Wolsgaard-Iversen bidrager undervejs med fortællinger fra jazzens overdrev. Han har gennem et langt liv formidlet jazz gennem artikler i dagspressen og tidsskrifter samt udsendelser i radio og tv. Han sidder med i bestyrelsen for Ben Webster Fonden, som han tidligere også har været formand for. Han er vært på RadioJazz og anmelder på magasinet Jazz Special.

Henrik Wolsgaard-Iversen vil fortælle om nogle af sine personlige møder og gyldne oplevelser med både med Peterson og NHØP, og om den helt særlige jazzæra i Danmark, hvor det københavnske jazzmekka, Montmartre, blev centrum og scene for hele verdens allerstørste jazzmusikere. 

CELEBRATING-OPHOLD INKLUDERER:

1 overnatning / Enkeltværelse (rabat ved delt dobbeltværelse kr. 200,- pr. person)

Fuldpension inkl. festmiddag:

Eftermiddagskaffe/te/kage

Filmforevisning og anekdoter fra jazzens overdrev

Et glas bobler – derefter 3-retters menu

Koncert

Øl og sodavand kan tilkøbes samt vin til favorable priser 

OBS: Ønsker du at deltage i begge vores jazzophold og også opleve CELEBRATING BILL EVANS d. 21. – 22. februar, kan man få begge ophold samlet til kr. 2.500,- og derved opnå kr. 200,- i rabat. Og man får så desuden tilbudt en let frokostbuffet.

Detaljer

Start:
22 februar - 15:00
Slut:
23 februar - 10:00
Pris:
DKK 1.350
Begivenhed Kategori:

Dette kursus er lukket for tilmeldinger