Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er udløbet.

Det syngende menneske – nye veje til forbundethed

28 august, 2023 - 11:00 - 1 september, 2023 - 13:30

DKK 4.700

Fællessang kan meget mere, end vi går og tror. Fællessang kan bygge bro mellem generationer, samfundsgrupper og livserfaringer. Fællessang kan give et modsvar til ensomhed, hyperindividualisme samt materiel og åndløs jagen. Fællessang også give os ahaoplevelser omkring, hvordan vi håndterer nogle af de store dagsordener vi står midt i, f.eks. ift. klima, biodiversitet og natursyn. Det kræver dog, at vi gør andet og mere end at ”synge os baglæns”, det vil sige primært lire tekster af, som vi har sunget hundredevis af gange før uden at tænke synderligt over dem.

Fællessangens tekster kan skabe en efterglød: Et blivende aftryk i dig, mig og det fælles. Kursets sangforedrag tager udgangspunkt i bogen ”Det syngende menneske”, som anviser otte veje til en større forbundethedsfølelse: Gennem hverdagsmøder, generationsmøder, kærlighedsmøder og oplevelser i naturen. Og via global forbundethed samt forbundethed med verdenshistorien, dybere værdier og en større sag.

Vi lærer nye fællessange til Danmark med tekst af Anette Prehn og melodier af Erik Sommer, Kristian Bisgaard og Rasmus Skov Borring. Vi gør os rige erfaringer med ”fællessangens følelsesmæssige smittetryk” og bliver klogere på, hvordan fællessang historisk har stimuleret social transformation. Vi benytter os af Tisvilde Højskoles naturskønne omgivelser til at udforske med sanser, krop og hjerte, hvordan naturen kan bruges som et spejl på menneskelivets op- og nedture. Onsdag aften, den 30. august, er der jazzkoncert med Mogens Johansen, klarinet og Søren Svagin, flygel.

Citater fra Anette Prehn:

– ”Vi kan praktisere forbundethedstræning gennem fællessang.”

– ”Meningsfulde, dybe relationer er afgørende for, hvordan vi trives, og hvor gamle vi bliver.”

– ”Vi har brug for et stærkt værdifundament som modsvar til de illusioner, der hærger vor tidsalder.”

– ”Gennem fællessangen indløser mennesker adgangsbillet til større fællesskaber.”

Hør vores kursister fortælle om kurset her: https://youtu.be/v3tstBD2uwU

 

Anbefaling af bogen “Det syngende menneske”. Per Schultz Jørgensen, professor emeritus i socialpsykologi:

”Det syngende menneske er en fantastisk bog, der forbinder og forener og gør det med viden, poesi, ord og toner. Den er et forsvar for fællesskab, nærvær og sociale møder og tilbyder mange forskellige veje til oplevelsen af forbundethed. Anette Prehn har skrevet en klog bog, fyldt med vise ord, og hun formidler inspirerende med en klangbund af livsmod. Prehn forbinder sociologi, socialpsykologi, hjerneforskning og – ikke at forglemme – sine egne vigtige livser-faringer, fx at det er i de gode tider, at man lærer alt det, man skal bruge, når det er op ad bakke. Det syngende menneske sprudler af social opfindsomhed og forslag til at bryde ud i sang – og den rækker i den grad ud til sin læser med både tekst og noder, lige til at gå til. Musikalitet møder menneskelig indsigt, varme og sociale toner – meget inspirerende!”

Se hele programmet her: Det syngende menneske – program

Detaljer

Start:
28 august, 2023 - 11:00
Slut:
1 september, 2023 - 13:30
Pris:
DKK 4.700
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
tisvildehoejskole.dk

Dette kursus er lukket for tilmeldinger