Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Dus med himlens fugle

12 maj, 2025 - 11:00 - 16 maj, 2025 - 13:30

DKK 5.500

TILMELDING IKKE MULIG ENDNU – HOLD ØJE PÅ SIDEN! (Der er ikke mulighed for forhåndstilmelding eller opskrivning på venteliste.)

Fugle er fantastiske og findes overalt – og vi opdager dem især, når de synger eller flyver, fordi de i forårs- og sommerperioden gemmer sig i løvet.

Har du lyst til at lære noget om de fugle, du har i din have eller møder på dine vandreture, hvordan de lever og hvordan de synger?

På dette kursus vil vi gennemgå de mest almindelige fugle, vi ser og hører i det nordsjællandske landskab. Der vil være en kort teoretisk gennemgang af, hvordan vi kan lære fuglene at kende – fuglenes forskellige biotoper, hvor vi skal søge viden – og hvilke hjælpemidler vi kan benytte os af.

Uanset, hvor turen går til, har vi de bedste lokalkendte fugleeksperter i Luise og Per Ekberg, der leder kurset, og derfor kan du deltage med stort udbytte, uanset om du er begynder eller rutineret.

Ekberg-parret vil fortælle om begrebet biodiversitet, hvordan det går med fuglene i den sammenhæng, og hvad vi kan gøre for at beskytte dem bedst muligt. Her kan man ikke undgå at tale om nogle øvrige artsgrupper og den betydning, de har for fuglene og deres levevis.

Sammen tager vi ud på dagture med selvsmurt madpakke og drikkevarer i egne biler med samkørsel. Vi besøger forskellige landskabstyper, og vi vil dermed også opleve mange forskellige fugle. På turene vil skal vi høre om fuglene, deres levevis, deres foretrukne biotoper, og vi vil lytte igen og igen til deres sang.

Turene er på 5 – 8 km i roligt tempo med mange stop, da oplevelserne fortrinsvist kommer, når vi forholder os helt roligt. Trods tempoet skal du dog være rimeligt godt gående. Du vil få gode natur- og fugleoplevelser med hjem. og mærke roen i at fordybe dig i det, vores omgivelser byder på.

Vi besøger forskellige lokaliteter, som byder på skovfugle, agerlandsfugle og eng- og mosefugle. Vi benytter os af de enestående hotspots for fuglekiggeri, vi har lige omkring højskolen, bl.a. Holløse Bredning, Tisvilde Hegn og Melby overdrev. Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger på udflugter ud i Nordkystens betagende og storslåede natur.

Hvis vinden er rigtig for stedet, vil vi også vandre langs kysten, hvor der er gode muligheder for at studere årstidens trækfugle – fuglene er altid mageløse at betragte, og hver årstid byder på særlige oplevelser. Her er fænomenale solnedgange. Brusende bølger, bjergtagende udsigter og strand for enden af vejen. Her er dejlige, forårslune kroge i højskolehaven med fuglefløjt – selvfølgelig – og tænkebænke, fællessang hver dag og hyggeligt samvær.

Vejret er dog en faktor og derfor vil turene blive tilrettelagt, så vi får mest muligt ud af det – selv hvis det bliver regn og blæst. Husk praktisk tøj!

Om aftenen arrangeres legende læring (selskabeligt og sjovt), hvor der repeteres på noget af det, der har været omtalt i forløbet. Parallelt med kurset afvikles et akvarelkursus på højskolen, så der er natur på hele paletten her. Max. deltagerantal: 20 deltagere. Velkommen ind i alt det derude!

Download huskeliste til kurset på Tisvilde Højskole

Om underviserne:
Per og Luise Ekberg har beskæftiget sig med fugle det meste af livet. Begge er aktive i Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Per er formand for Rovfuglegruppen, guider fugleture for DOF Nordsjælland, arbejder systematisk med registrering af ynglefugle og deltager i videnskabelige projekter i samarbejde med Københavns Universitet og underviser på fuglekurser og på højskoler.
Luise er medlem af DOF’s repræsentantskab, har tidligere være hhv. næstformand og formand for DOF Nordsjælland, er guide på fugleture for DOF Nordsjælland, er medlem af Rovfuglegruppen, arbejder med systematisk registrering af ynglende rovfugle heriblandt redekoordinator for Fiskeørn, underviser på højskoler og har stiftet firmaet Ekberg Fuglekurser, hvor hun også underviser.

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Service-info: For dig, der evt. kommer langvejs fra, skal du vide, at selve programmet på ankomstdagen først starter kl. 13.30, og at du således kun misser frokosten, hvis du benytter tiden bedre ifht. transporten hertil.

Detaljer

Start:
12 maj, 2025 - 11:00
Slut:
16 maj, 2025 - 13:30
Pris:
DKK 5.500
Begivenhed Kategori: