- Denne begivenhed er udløbet.
Hjernegymna-sang
22 april - 11:00 - 26 april - 13:30
DKK 5.500Spil hjernen frisk. Syng hjertet åbent!
Sådan lyder mottoet for dette kursus med to af Danmarks førende kapaciteter inden for engageret fællessang, spil og hjernegymnastik.
Fællessang kan meget mere, end vi går og tror. Fællessang kan forbinde os stærkere med hinanden. Fællessang kan bygge bro mellem generationer og livserfaringer. Fællessang kan give et modsvar til ensomhed og hyperindividualisme.
Det kræver dog, at vi opsøger fællessangs-tekster, som vil andet og mere end at synge os baglæns. Derfor skal vi på 2 kurser i 2024 lære nye fællessange med stærke tekster, der sætter sig i hjertet.
Kursets grundbog er Anette Prehns bog ”Det syngende menneske”, som du får udleveret på førstedagen. Den anviser otte veje til større forbundethed. Sangene har tekst af Anette Prehn. Sangforedragene bliver krydret med meningsfulde refleksioner, som bringer dig i kontakt med det værdifulde ved livet.
Fællessang er god hjernegymnastik, og det er brætspil også. Vi spiller spil på kurset, der er nemme at lære, og som giver god træning af hjernen.
Din hjerne er konstant formbar: Den ændrer sig efter, hvordan den bliver brugt (og hvor meget eller lidt den bliver brugt). Derfor har den brug for gode og sjove udfordringer i en tryg og hyggelig ramme.
Alle er velkomne – uanset sang- og spilerfaring og fødselsår. Faktisk drømmer vi om et kursus med deltagere på tværs af generationer, hvor vi bliver klogere på livet ved at samtale med og lytte til hinanden. Du kan melde dig til alene. Men du er også velkommen til at tage et barn eller barnebarn – eller en ven eller ægtefælle – med. Vi anbefaler, at man er mindst 25 og højst 125 år, men for at kende aldersfordelingen på holdet, vil vi meget gerne have dig til at krydse af nederst på siden her, når du påtænker at tilmelde dig. Tak på forhånd!
Torsdag aften står Anette og Thomas i spidsen for en legendarisk festaften med dans, boogiewoogie og hygge til midnat.
Download ugens program her
Se og hør vores kursister : https://youtu.be/v3tstBD2uwU
Ruth Bunke: ”Det er årevis siden, at jeg har moret mig sådan.”
Kirsten Hajslund: ”Magisk, formidabelt, varmt. Vi har været i praktik i forbundethed.”
Erik Forman: ”Vi er helt høje, men det hedder selvfølgelig også ’højskole’!”
Marianne Christoffersen: “Anette Prehn laver vidunderlige tekster med hjerte, vid, ånd og hjerne.“
Udforsk Anette Prehns sange her: http://www.anetteprehn.dk
Om underviserne:
Anette Prehn er iværksætter, sociolog og forfatter til en række bestsellerbøger om hjernens spilleregler og mental sundhed. Hun er ekspert i at gøre
hjernen til ”en medspiller”. Anette har bl.a. skrevet bogen ”Det syngende menneske”, der viser, hvordan fællessangstekster kan bane vej for forbundethed. Hun har skrevet sange, siden hun var 7 år gammel. Anette har en særlig måde at stimulere samspil på, som åbner menneskers hjerter og får tungerne på gled.
Thomas Vigild er iværksætter, tidligere højskolelærer, spiludvikler og huspianist på kurset. Thomas har spillet klaver siden han var 5 år gammel, og med en cand.mag. i Musikvidenskab og et årti som højskolelærer bor fællessangen dybt i hans hjerte. Han er ekspert i, hvordan man skaber brætspil, musik, ritualer og gådejagter, hvor vi lærer at undre os, bliver ”fejlmodige” samt nedbryder skel og øger forbundethedsfølelsen.
Anbefaling af bogen “Det syngende menneske”. Per Schultz Jørgensen, professor emeritus i socialpsykologi:
”Det syngende menneske er en fantastisk bog, der forbinder og forener og gør det med viden, poesi, ord og toner. Den er et forsvar for fællesskab, nærvær og sociale møder og tilbyder mange forskellige veje til oplevelsen af forbundethed. Anette Prehn har skrevet en klog bog, fyldt med vise ord, og hun formidler inspirerende med en klangbund af livsmod. Prehn forbinder sociologi, socialpsykologi, hjerneforskning og – ikke at forglemme – sine egne vigtige livser-faringer, fx at det er i de gode tider, at man lærer alt det, man skal bruge, når det er op ad bakke. Det syngende menneske sprudler af social opfindsomhed og forslag til at bryde ud i sang – og den rækker i den grad ud til sin læser med både tekst og noder, lige til at gå til. Musikalitet møder menneskelig indsigt, varme og sociale toner – meget inspirerende!”