Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er udløbet.

Jamsession – UDSOLGT!

23 januar - 11:00 - 25 januar - 10:00

DKK 2.900

OBS! Inden tilmelding bedes du venligst kontakte kursusleder Finn Odderskov mhp. holdsammensætning – mail: f.odderskov@gmail.com eller telefon 40509208

Find dine trommestikker frem, støv saxofonen af og få tangenterne på gled – Vi byder for 12. gang velkommen til en munter tradition og nogle aldeles velswingende dage med jam for musikere, der holder af den traditionelle, ældre jazz og samværet i de lune højskolerammer.

Vi skal jamme. Vi skal improvisere, arrangere og øve frasering med hinanden på kryds og tværs, og man kan deltage næsten uanset niveau.

Højskolen er en varm vinterhule med musik og godt humør. Vi bliver inden døre i januarmørket og holder gryden i kog med fuldt blæs på instrumenterne – New Orleans, når det er bedst – og finder syden frem i krydrede, gode fordybelsesseancer med højt til loftet og stensikker vippefodsgaranti.

Der bliver 4 moduler i løbet af en dag, hvor orkestrene sammensættes af kursusleder og musiker Finn Odderskov, så alle – i videst muligt omfang – kommer til at spille med alle. Det foregår i 3-4 besætninger, alt efter deltagerantal. Repertoiret aftales i de enkelte grupper. På hvert jamhold indgår en eller to musikere fra husorkestret, som kommer med forslag og arrangementer, og i øvrigt supplerer, hvor der kan man mangle instrumenter. Husorkesteret består af de samme professionelle musikere, som sidste år. Du vil møde:

Gunnar Lautrup, trompet – Ole Fessor Lindgren, trombone – Lars Dalsgaard Hansen, klarinet/saxofon – Ulrik Spang-Hanssen, piano – Allan Bo, bas – Martin Roy Wade, trommer og kursusleder Finn Odderskov, div. saxofoner.

Under ledelse af Finn Odderskov vil der også være mulighed for at spille i Big band, dog kræves en smule nodekendskab. Big bandet er et tilbud om aftenen under den frivillige jam, så den tager ikke tid fra dagens jam-hold. Det kræver dog en smule nodekendskab. Til gengæld er Big bandet ret populært på kurset og står altid for fine afslutningskoncerter med typisk 4-5 numre på setlisten. Man kan få noder til Big band-repertoiret tilsendt 14 dage forinden, hvis man har behov for det.

Musikken og sammenspillet er centralt, men lige så vigtigt er det sociale samvær med ligesindede spillemænd- og koner, et jazzforedrag eller to, og dejlig mad og drikke fra det alsidige højskolekøkken, der syder lunt mens jazzen bobler.

Aftnerne står selvfølgelig også i jamtegn, men af helt frivillig karakter. Man kan også hyggesnakke, bare nyde de andres spil og varme sig i det rare fællesskab omkring musikken.

Om kursusleder, musiker Finn Odderskov:
Finn Odderskov er en autodidakt musiker, der gennem årene har spillet med et utal af forskellige bands – fra traditionel jazz over swing til mere moderne jazz. Som freelancemusiker har Finn arbejdet for blandt andre Danmarks Radio og TV, ligesom han i perioder har været musiker på teatrene rundt i landet. Som sideman har han blandt andre spillet med musikere som Charlie Shavers, Clark Terry, Roffe Ericson, Thad Jones, Leroy Jones, Phil Woods, Bud Freeman, Dexter Gordon og Ben Webster.
Finn Odderskov har modtaget Gaffelprisen i 1983, Fatterprisen, Jazzpris Silkeborg i 2007 og Ben Webster Ærespris i 2019.

OBS: Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 300,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

PRAKTISK INFO:
Du bedes venligst kontakte Finn Odderskov INDEN din tilmelding, da han sammensætter holdene. Kontakt ham på mail: f.odderskov@gmail.com eller telefon 40509208.

Har du svært ved at nå frem til kursusstart tirsdag formiddag, kan du tilkøbe B&B med ankomst allerede fra mandag efter kl. 16.00 – Bemærk, at tilkøbet er uden middag mandag aften, men med kaffe/te og morgenmad. Der er indkøbsmuligheder/restauranter tæt på højskolen. Tilkøb af B&B koster kr. 600,-

Find flere skønne glimt fra sidste års Jamsession, indfanget og fotograferet af Jørgen Nielsen: Jamssion 2022

Jamssession er blevet til med støtte fra Ben Websters Fond – Vi takker og sætter stor pris på erkendtligheden.

Detaljer

Start:
23 januar - 11:00
Slut:
25 januar - 10:00
Pris:
DKK 2.900
Begivenhed Kategori:

Dette kursus er lukket for tilmeldinger