Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Klassisk Midsommerkor

23 juni - 11:00 - 29 juni - 11:00

DKK 6.900

Der er ikke noget, der kalder så meget på at istemme sang og synge sammen som midsommerens løfte om lyse nætter, lune dage og samvær. Og midsommeren er lige her. På toppen af Nordsjælland med bål, brusende udsigter, bær og bankende hjerter. Og brændende, varme stemmer.

Har du lyst til at stifte bekendtskab med og synge de store klassiske korværker, så er Klassisk Midsommerkor noget for dig. Kurset henvender sig til sangere med nogen nodekendskab og korerfaring, og med veltrænede stemmer.

Vi skal i år synge Faures meget smukke “Requiem” samt hans “Cantique de Jean Racine”. Ugen afsluttes med en koncert i Søborg Kirke, hvor der også vil medvirke 2 professionelle sangsolister og en professionel organist.

Udover korsang i den lyse sommertid byder ugen på aftensang og -optrædender, filmforevisning i højskolens biograf og naturligvis mulighed for masser af den smukke natur, der omgiver højskolen, Tisvilde Hegn og Kattegat for enden af vejen. Mens vi synger højt og flot på højskolen har Tisvilde sat stråhatten på sned og klipklappergangen ned i halvt tempo, så der er rig mulighed for nyde strandlivet, badebyen, gallerier, adstadige shopperier og sommeris i alle farver. Men her er også både småblunderkroge og livsnyderbænke i vores højskolehave. Aldrig langt mellem de musikalske indslag og latter i litermål.

I år er kurset ledet af dirigent og sanger Kim Glies Nandfred, som overtager efter Jesper Grove Jørgensen.

Kim har selv været professionel sanger bl.a. i DR Radiokammerkoret samt virket som operasolist på Den jyske Opera. Derudover virket som dirigent i mange sammenhænge, bl.a har han stået for de årlige operetteopførelser i Helicon (tidligere Birkerød Musikdramatiske Teater) samt haft sit eget orkester Ensemble Vivace som har givet koncerter i hovedstadsområdet, Tivolis Koncertsal og Museum Arken.

Siden 2000 har Kim virket som sanglærer og kordirigent på sangskolen Sankt Annæ Gymnasium, hvor han arbejder med stemmedannelse og lejlighedsvis dirigerer skolens kor: Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor og Juniormandskoret. Han kan bl.a. opleves i DR-dokumentaren “Drengekoret – 12 år og i verdensklasse” (afsnit 1, 3 + 4), som du kan se her: https://www.dr.dk/drtv/serie/drengekoret-_-12-aar-og-i-verdensklasse_155439

Kim har også ernæret sig som jazzpianist og glæder sig til at aftenunderholde med højskolens forstander og dygtige jazzklarinetist, Mogens Johansen.

PROGRAM – Klassisk Midsommerkor d. 23. – 29. juni

Du kan downloade noder til begge Fauré-værker her:

“Requiem” af Fauré

“Cantique de Jean Racine” af Fauré

Begge værker kan anskaffes i komplette udgaver til meget overkommelig pris her: noder.dk

Hvis du ønsker at øve forinden, kan øvefiler findes på choraline.com

Noder til gratis download kan finde på ISMLP cpdl.orgmusopen.orgfreegigmusic.comfree-scores.comScorser

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
23 juni - 11:00
Slut:
29 juni - 11:00
Pris:
DKK 6.900
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif