Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Mesterklasse i naturfotografering

26 maj, 2025 - 11:00 - 30 maj, 2025 - 13:30

DKK 6.000

TILMELDING IKKE MULIG ENDNU – HOLD ØJE PÅ SIDEN! (Der er ikke mulighed for forhåndstilmelding eller opskrivning på venteliste.)

Bliv klogere på dit kamera, dig selv og naturen – Lær at tænke og planlægge dit drømmemotiv før du ser det. Lær at se lyset når vi i fællesskab går i felten, får orden i kaos og skaber fotos med form, farve, stemning og indhold, der vil åbne din egen horisont og vække opmærksomhed.

Vi hilser maj måneds eksplosion af flora og fauna velkommen på foto-ekskursioner i den storslåede nordsjællandske natur, som er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Vi besøger nogle af områdets ”smørhuller” som bugner af motiver;

Langs Tisvildekysten vil sten, sand, vind, horisont og skiftende lys udfordre landskabsfotografen. I Melby Overdrev vil floraen og skabninger som Myreløve, Biulv, Vejhveps, Tømmermand og den ”usynlige” Grøn busksommerfugl stimulere deltagernes fantasi og evner som makro-fotografer.

I Holløse Bredning skal vi opleve en magisk morgenstemning med landskab, fuglesang og et fugleliv, der kalder på de lange teler og fotografernes kundskaber. Og i Asserbo Plantage finder vi et fortættet og energifyldt skovmiljø med tid til eftertanke og et væld af motiver til kreativ NatureArt-fotografering.

Naturfotografering foregår – i sagens natur – udendørs, dog tilrettelægges programmet efter vejret med en blanding af indendørs undervisning og praktisk fotografering i felten med både bundne og frie opgaver. Undervejs vil Lars Gejl være være klar med professionelle tips, tricks, humor og stor tålmodighed, så alle får en god oplevelse og en målrettet indlæring under hensyntagen til erfaring og ønsker.

Stemningen på et fotohold er både munter og intens fra første minut, fordi alle er fælles om den kreative hobby det er, at skabe et godt billede. Selv om kurset i høj grad er lagt an på socialt samvær og læring gennem teori og praktik, vil der også blive givet individuel og konstruktiv kritik undervejs i hele forløbet.

Kurset er for alle foto- og naturinteresserede som har et rimeligt kendskab til deres udstyr og et ønske om at optimere deres tekniske kundskaber og ikke mindst deres kreative evner, i ønsket om at skabe bedre billeder. Undervisningen omfatter de grundlæggende fotografiske håndværksteknikker, men vil især fokusere på mesterteknikken, som både teknisk og mentalt vil gøre dig til en bedre fotograf.

Det faglige indhold afstemmes løbende efter kursisternes individuelle niveau og ønsker, med ambition om at opkvalificere hver enkelt deltagers kompetencer i billedforståelse og praktisk fotografering. Her vil du komme til at skabe både dokumentariske og kunstneriske motiver, der vækker opmærksomhed.

Tisvilde Højskole er i nærhed til helt unikke naturperler. Det fantastiske Tisvilde Hegn med de rolige bøge, de flimrende birke, troldeskov, mosser, blussende fyrrestammer og gamle ege, man kan finde dyb og stille ro i. Og Kattegat, der bruser og bølger for enden af hovedgaden, i slentreafstand fra højskolen og måske kalder på en dukkert?

Her trækker sjældne fuglearter, her er krat og skjul og blændende solnedgangsstunder. Højskolen summer af kreativitet og fællesskab, vi synger fra morgenstunden, spiser fantastisk lækkert og bliver budt på forskellig underholdning i løbet af ugen. Det gamle fiskerleje tager sig hyggeligt ud i forsommertøjet, her er grønt og blåt så langt øjet rækker, og desuden både livsnyderkroge og tænkebænke i vores højskolehave.

Medbring:

  • Pen og papir til notater.
  • Fotoudstyr – gerne alt dit lækre specialgear til inspiration for alle os andre.
  • Stativ.
  • Laptop eller PC til gennemsyn og redigering.
  • USB-stik.
  • Lille termokande/feltflaske og måske en ekstra rygsæk til vand, snacks og kage til feltturene.
  • Påklædning efter sæsonen – varmt og vindtæt tøj, som kan tåle at blive beskidt.
  • Højt humør og røverhistorier.

OBS: Kurset kræver feltarbejde i terrænet og vi gør derfor opmærksom på, at maj også er sæson for flåter. Nordsjælland har oplevet flere tilfælde med smitte af TBE, så vi opfordrer til tage sine forholdsregler – lange bukser, lukkede sko, evt. vaccine.

PROGRAM – Mesterklasse i naturfotografering 

Om kursuslederen:

Lars Gejl har været professionel naturfotograf siden 1995 og er en garvet naturformidler og underviser i naturfotografering og fototeknik. Lars er desuden prisvindende forfatter og har skrevet og fotograferet mere end 30 fagbøger om natur og kultur, hvoraf flere er oversat til syv sprog.

I april 2022 debuterede Lars også som skønlitterær forfatter med krimien Atropos, der er første bind i trilogien om efterforskerne Zangenberg og Zorn.

Lars Gejl kender den nordsjællandske natur indgående og føler sig helt og aldeles hjemme på Nordkysten, hvor han også bor med sin familie i Gilleleje. Se mere om Lars’ bedrifter og imponerende produktion her: larsgejl.dk

Service-info: For dig, der evt. kommer langvejs fra, skal du vide, at selve programmet på ankomstdagen først starter kl. 13.30, og at du således kun misser frokosten, hvis du benytter tiden bedre ifht. transporten hertil.

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
26 maj, 2025 - 11:00
Slut:
30 maj, 2025 - 13:30
Pris:
DKK 6.000
Begivenhed Kategori: