Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er udløbet.

Nytårskor UDSOLGT – TILMELD FOR VENTELISTE

5 januar - 11:00 - 7 januar - 16:00

DKK 2.600

Syng det nye år ind med nytårs- og årstidssange på Tisvilde Højskole. Deltag i vores  nytårskor, hvor vi indstuderer både korsatser og sammen skaber en musikalsk oplevelse, der vil få det nye år til at stråle.

Alle med nogen eller megen korerfaring er velkomne på kurset. Du vil have mulighed for at udvikle din sangteknik, musikalitet og samtidig møde nye mennesker med en fælles passion for sang og musik. Vi vil gerne høre til din korerfaring og stemmetype (kan anføres under Kommentarer, når du udfylder tilmeldingsformularen).

Højdepunktet på kurset bliver vores medvirken i Tibirke Kirke ved højmessen, søndag den 7. januar. Her vil vi fremføre nogle af de sange og arrangementer, vi har øvet på de foregående dage. Vi besynger årstiden, den frostklare nat, vinterdage med landskaber i hvidt. Tågen, der danser yndefuldt over markerne – et tæppe af mystik. Stille vintersymfoni i harmoni med det fjerne isblink.

Det bliver en fantastisk mulighed for at opleve den varme, fællesskabsånd og glæde, der opstår, når vi synger sammen.

Vi skal indstudere 2-3 satser, de to sikre satser er Bachs “Jesus bleibet meine Freude” for 4 st.kor og orgel og Mozarts “Ave verum corpus”for 4 st. kor og orgel. Om muligt bliver en tredje sats en verdslig vintersang, “Det er hvidt herude” i Kim Glies Nandfreds arrangement for 4.st kor og klaver (noder til download herunder). Og ellers korisk sangundervisning samt vintersange fra Højskolesangbogen.

Højskolen er en varm vinterhule med fællessang fra Højskolesangbogen og godt humør. Vi trodser mørket på højstemte toner i et lunt fællesskab, mens der serveres lækkerier efter årstiden og omsorgsfuld og kærlig forplejning. Indimellem kan man ture rundt i det vinterlige fiskerleje, når det rusker rask i Kattegat og i den gamle troldeskov i Tisvilde Hegn. Naturen er fabelagtig her.

Nytårskoret ledes af dirigent og sanger Kim Glies Nandfred, som også leder vores Klassisk Sommerkor.

Kim har selv været professionel sanger bl.a. i DR Radiokammerkoret samt virket som operasolist på Den jyske Opera. Derudover virket som dirigent i mange sammenhænge, bl.a har han stået for de årlige operetteopførelser i Helicon (tidligere Birkerød Musikdramatiske Teater) samt haft sit eget orkester Ensemble Vivace som har givet koncerter i hovedstadsområdet, Tivolis Koncertsal og Museum Arken.

Siden 2000 har Kim virket som sanglærer og kordirigent på sangskolen Sankt Annæ Gymnasium, hvor han arbejder med stemmedannelse og lejlighedsvis dirigerer skolens kor: Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor og Juniormandskoret. Han kan bl.a. opleves i DR-dokumentaren “Drengekoret – 12 år og i verdensklasse” (afsnit 1, 3 + 4), som du kan se her: https://www.dr.dk/drtv/serie/drengekoret-_-12-aar-og-i-verdensklasse_155439

Vi glæder os til at synge det nye år ind sammen med dig!

Noder til download: Jesus bleibet meine Freude   Ave Verum    Det er hvidt herude SATB & PIANO – Full Score

På Youtube kan man finde en masse lyd med Bach og Mozart. Hvad angår Kim Nandfreds sats af “Det er hvidt herude” er her en ren elektronisk udgave (altså ikke med rigtige sangstemmer) af satsen som MP3: Det er hvidt herude

Til download: PROGRAM Nytårskor d. 5. – 7. januar – Tisvilde Højskole

OBS: Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 300,- i rabat pr. deltager.

Detaljer

Start:
5 januar - 11:00
Slut:
7 januar - 16:00
Pris:
DKK 2.600
Begivenhed Kategori:

Dette kursus er lukket for tilmeldinger