Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er udløbet.

Operafilm. Aflyst. På programmet igen 16.-19. januar 2023

10 januar - 13 januar

DKK 3.695

Tisvilde Højskole 10.-13. januar 2022

Tre operadage på Tisvilde Højskole med Henrik Engelbrecht

Hør om opera før og nu, når en af landets mest efterspurgte operaformidlere fortæller og viser operafilm i de skønne omgivelser i Tisvildeleje.

Mandag 10. januar

Kl.11.00 Ankomst

14-16: Foredrag:

Hvad er opera?

En lynguide til operaens verden for alle, der er nysgerrige på genren – et crash-course i opera med vilde historier fra 400 års operaliv med både kastrerede drenge, komponister med storhedsvanvid og operachefer, der svindler løs – og selvfølgelig med videoklip med fantastiske eksempler på sangere fra før og nu undervejs. Henrik Engelbrecht tager os med på et par timers intens og morsom slentretur i operaens verden.

19-22: Operafilm med introduktion af Henrik Engelbrecht

Puccinis La Bohème fra Det Kongelige Teater i 1974 med bl.a. Ib Hansen og Tonny Landy.

Tirsdag 11. januar

10-12: Foredrag:

Opera i guldalderens København

I begyndelsen af 1800-tallet synger Det Kongelige Teaters skuespillere Mozart uden nogen særlig uddannelse – med kun meget få prøver og for nogles vedkommende i en evig brandert. Hvis de pjækker fra prøverne, risikerer de at ryge i fængsel. Kongen smider landets førende operasanger helt ud af landet, da han tager rollen som Don Juan lidt for bogstaveligt overfor en af prinsesserne på Amalienborg. Henrik Engelbrecht fortæller om dengang ordensmagten også havde travlt på tilskuerpladserne og når københavnerne købte teaterbilletter; der var fysisk kamp om at få fat i de eftertragtede billetter, og der var tit slagsmål efter forestillingerne. Tag med i det iskolde og stinkende teater, hvor publikum spiser den medbragte mad undervejs i forestillingerne, og drikker rigeligt med brændevin til … når de altså ikke skal koncentrere sig om at smide rotterne ud af deres loger.

14-15.30: TV-portræt af barytonen Ib Hansen

DR-TV-portræt af en af de mest populære danske sangere på Det Kongelige Teater i 60’erne, 70’erne og 80’erne – som også gerne gav et nummer på den lokale bodega. Henrik Engelbrecht introducerer udsendelsen fra 1968.

19-22: Operafilm med introduktion af Henrik Engelbrecht

Mozarts Don Juan i Kasper Holtens filmversion fra 2010.

Onsdag 12. januar

10-12: Foredrag HE

Tenorer før og nu

Da tre tenorer i 1990 røg direkte ind på pophitlisten med optagelsen fra deres optræden ved VM i fodbold i Rom var det blot kulminationen på over 200 års fascination af mænd, der kan synge høje C’er. Henrik Engelbrecht fortæller om både kendte og ukendte tenorer gennem de seneste 200 år – og spiller naturligvis masser af eksempler undervejs.

14-16: Foredrag HE:

Med H.C. Andersen i operaen
H.C. Andersen går i operaen over det meste af Europa. Han oplever 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran, Giulia Grisi og Jenny Lind, de splinternye operaer af  Verdi og Wagner, og han skriver hjem om den vilde oplevelse af at sidde i  de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris. Tag med H.C. Andersen i operaen. Vær med helt fra begyndelsen, da han selv som teenager drømmer om en stor sangerkarriere og synger i koret på Det Kongelige Teater – og oplev ham få kastet mange af de operatekster, han forsøger sig med, da han bliver fyret som sanger, direkte i hovedet igen af Det Kongelige Teaters direktion – en levende og underholdende tur tilbage til Danmarks og Europas operaverden af i går ved hjælp af Andersens egne dagbøger, rejsebreve og operatekster.

19-22: Operafilm med introduktion af Henrik Engelbrecht

Verdis La Traviata i Franco Zeffirellis filmversion med bl.a. Plácido Domingo og Teresa Stratas.

Torsdag 13. januar

10-11: Afrunding

Kl. 13.30 Afrejse

Henrik Engelbrecht er tidligere operaredaktør på DR P2, operadrama¬turg ved Det Kongelige Teater og musikchef i Tivoli. Han er forfatter til flere anmelder-roste bøger om dansk opera- og musikhistorie, og er kendt som en sprudlende fortæller og formidler. Pressen skrev bl.a.:

“Henrik Engelbrecht er fortælleren over alle i dansk musik … i en helt ny genre mellem det fine og det folkelige …”

Søren Schauser, Berlingske Tidende

“Henrik Engelbrecht er et fænomen i dansk musikliv.”

Gregers Dirckinck-Holmfeld, gregersdh.dk

“Ikke siden Leonard Bernstein på amerikansk tv i sin tid gennemgik Beethovens ’Skæbnesymfoni’, har jeg oplevet så suveræn musikformidling … indsigtsfuldt, velforberedt og supertjekket … Bedre kan det ikke gøres.”

Thomas Michelsen, Politiken

Kursusnummer:2202

Pris kr.3.695

Detaljer

Start:
10 januar
Slut:
13 januar
Pris:
DKK 3.695
Begivenhed Tags:

Registrations are closed for this event