Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Sømandstrik med Hanne Rimmen

5 maj, 2025 - 11:00 - 9 maj, 2025 - 13:30

DKK 5.500

TILMELDING IKKE MULIG ENDNU – HOLD ØJE PÅ SIDEN! (Der er ikke mulighed for forhåndstilmelding eller opskrivning på venteliste.)

Historien om sømandsstrik er dybt forankret i søfartskulturen og dens forbindelse til strikketeknikker gennem århundreder. Denne type strik blev traditionelt praktiseret af sømænd og deres familier. Vi vil på kurset fordybe os i den spændende historie og arbejde med de traditionelle sømandsmønstre og teknikker inden for både Damask- og flerfarvet strik.

Der vil blive udlevet en opskrift på en mindre opgave, hvor du selv skal lære at designe ud fra de mange smukke mønstre. En spændende uge, hvor vi sammen dykker ned i denne fine kulturarv og bliver klogere på hvor den Nordiske strik har sin oprindelse.

Mens vi strikker historie i garnet, så er farverne på spring i det forårskåde Tisvilde og omegn, nattergalen synger, frøerne kvækker lystigt, og man tager for alvor tager hul på udelivet og lyse fornøjelser. Der er rig mulighed for nyde fiskerlejet næsten uden turister, ture langs kysten og i den fantastiske natur lige omkring os. Vi har Tisvilde Hegn i baghaven og Kattegat for enden af vejen. Men her er også både småblunderkroge og livsnyderbænke i vores højskolehave. Aldrig langt mellem de musikalske indslag og stensikker samværsgaranti. Vi skal nyde håndarbejdet, men også højskoleliv med fællessang, spirende forårslækkerier fra højskolekøkkenet og lune indslag, der trækker smilebåndet opad. I samme uge afvikles strikkekursus i restestrik med Pernille Cordes, så der er flittige pinde i hele huset. Max. deltagerantal på hvert hold: 18

Du skal medbringe:

• Div uldgarn til strikkeprøver, svarende til p 3,5 – 4 mm. Medbring gerne flere farver.
• Garn til den fælles opgave: ca 500 m uldgarn i bundfarve + 200 m Uldgarn i mønsterfarve til p 3,5-4 mm. Ønsker du at strikke med flere mønsterfarver vil jeg anbefale ca 100 m af hver
farve, eller rester i samme tykkelse.
• Strikkepinde i et passende udvalg. Kan du arbejde med magic loop, skal du medbringe en lang rundpind (str 100 cm) og anvende denne teknikken.
• Notesbog og blyant.
• Et håndklæde og synåle.
• Har du et liggeunderlag/ måtte til at sætte dine prøver op på, må du meget gerne medbringe dette. Ellers kan du låne.

Underviser:

Hanne Rimmen er en anerkendt dansk strikdesigner, der er kendt for sin kreativitet og evne til at skabe smukke og unikke strikkemønstre.

Med en passion for traditionel nordisk strik og et øje for moderne design skaber Hanne Rimmen strikkemønstre, der ikke kun er smukke og funktionelle. Hun formår at kombinere farver på en måde, der får hendes strikkedesigns til at skille sig ud og fange øjet og også bærer på fortællinger om nordisk kultur og tradition.  Hun mestrer kunsten at kombinere farver på en måde, der giver hendes designs en unik karakter og tiltrækker opmærksomhed fra strikkeentusiaster over hele verden. Se mere her om Hanne Rimmen

Service-info: For dig, der evt. kommer langvejs fra, skal du vide, at selve programmet på ankomstdagen først starter kl. 13.30, og at du således kun misser frokosten, hvis du benytter tiden bedre ifht. transporten hertil.

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
5 maj, 2025 - 11:00
Slut:
9 maj, 2025 - 13:30
Pris:
DKK 5.500
Begivenhed Kategori: