Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er udløbet.

Sommer Jazz

12 juni - 11:00 - 16 juni - 11:00

DKK 5.200

SOMMERJAZZ 2023
12.-16. juni.
BLÅ MANDAG – LEONARDO PEDERSENS JAZZ KAPEL – SISTERS OF JAZZ – ALAN BO – SØREN SVAGIN/JENS SØNDERGAARD – THE SPIRIT OG NEW ORLEANS – ERIK GRIP FJELDTETTEN FEAT. ANNA NOVIC

Årets Sommerjazz vil præsentere nogle af vore bedste musikere og foredragsholdere indenfor den traditionelle/swing genre. Jazzmusikkens sjæl slog rod i Danmark så lang tilbage som i 1950’erne, hvor jazzen blomstrede i Nyhavn med navne som Papa Bues Viking Jazz Band, Bohana Jazz Band, Papa Benny’s Jazz Band og mange flere. I mere end 20 år har Tisvilde Højskole været med til at bevare og udbrede kendskabet til denne fantastiske musikgenre, og mange musikere fra dengang og senere har trådt deres sko på højskolen, navne som Theis Jensen, Arne Papa Bue Jensen, Hugo Rasmussen, Jacob Fischer, Niels Henning Ørsted Pedersen, Ole Koch Hansen, Mads Vinding, Jesper Lundgaard, Jens Sølund, Søren Kristiansen, Cæcilie Norby, og mange flere.

Når jazzen og naturen går hånd i hånd i det smukke Tisvildeleje kan du være garanteret en uforglemmelig oplevelse. I år vil der hver dag være arrangeret en guided spadseretur i området ved skov og strand, selvfølgelig efter den hyggelige morgensang ”og en lille smule jazz” som starter dagen.

Program for dagene:

Mandag d. 12. juni.
Kl. 11.00. Ankomst.
kl. 13.15. Velkommen til Duke, mig og alle de andre. Beretninger, betragtninger og løgnehistorier fra et halvt hundrede år med musik v/Allan Bo. www.allanbo.dk
Kl. 16.00. Jazz mellem tæerne med jazzorkestret ”Blå Mandag” på stranden.
Kl. 19.30 Blå Mandag på slap line
Blå Mandag Jazzband er navnet på et traditionelt Dixieland Jazzband, som har levet sammen i 35 år. “Sommersolen skinner” er en melodi, der efterhånden er kendt af de fleste, – og det er det livsbekræftende centrum i Blå Mandags musikalske univers!  Vores varemærke er:  “Vi ønsker med humør og smittende livsglæde, at formidle den gode gamle “træskojazz” til vores publikum.  Det er vigtigt for os, at vores optræden fremkalder glæde og smil, – og det hænder også, at man får sig et godt grin!  Alt dette samtidig med, at vi leverer flot New Orleans og Dixielandjazz indpakket i lækre arrangementer og krydret med en af de flotteste sangstemmer, man kan drømme om, når Lisa lægger stemme til spændende jazzsange. Vores repertoire er efter 35 år så righoldigt, at vi aldrig løber tør for numre. Glæd jer til et humørfyldt jazzsamvær med Blå Mandag, som ydmygt udtaler:   “Vi er ikke bedre end de bedste!”

Tirsdag D. 13. juni
Kl. 09.00. Morgensang og en lille smule jazz. Søren Svagin/Mogens Johansen
Kl. 10.00. Cafebiografen præsenterer: The greatest jazzfilms ever. Du skal se nogle af de mest legendariske jazzoptagelser der er optaget med navne som Billie Holiday, Lester Young, Thelonius Monk, Ben Webster, Coleman Hawkins, Gerry Mulligan m.fl.
Kl. 16.00. I musik og billeder fortæller Sisters of Jazz historien om kvinder der igennem jazzens historie pga. sexisme og racehad har måtte stå i skyggen af deres mandlige kolleger. Driftige kvinder, hvis bidrag til musikarven er markant og som har stået bag nogle af de helt store (mandlige) orkesterledere, men ofte er underkendt og glemte eller simpelthen har skrevet under pseudonym. Gennem gribende fortællinger og fængende musik baner Sisters of Jazz vej for reflektion om mangfoldighed, ligestilling, strukturel forskelsbehandling mm. både da og nu.
kl. 19.30 Koncert med Sisters of Jazz

Onsdag d. 14. juni
Kl. 09.00 Morgensang og en lille smule jazz. Søren Svagin/Mogens Johansen
Kl. 10.00 Støttefest for Tisvilde Højskole på Restaurant Hvide Hest på Bakken. Stegt flæsk og persillesovs ad libitum, en halv liter Royal fadøl samt bustransport frem og tilbage.
Program:
Kl. 12.00 Formanden for THV byder velkommen.
Kl. 12.15. Vi spiser.
Kl. 13.15 The Spirit of New Orleans.
Kl. 14.15 Erik Grip.
Kl. 15.15. Anna Novic & Fjeldtetten
kl. 20.00 Søren Svagin, klaver, Jens Søndergaard saxofon.  Samarbejdet går mere 50 år tilbage, og har altid været kendetegnet ved en lyst til at fylde velkendte former med nyt liv. Det gælder både amerikanske standards og den svenske jazzskat. Men ligegyldigt hvad, så skal musikken swinge, også selvom trommeslageren og bassisten er blevet hjemme.

Torsdag d. 15. juni.
Kl. 09.00 Morgensang og en lille smule jazz. Søren Svagin/Mogens Johansen
Kl. 10.00 Spadseretur langs Nordkysten.
Kl. 13.30 Velkommen til Duke, mig og alle de andre fortsat med oplæg til aftenens koncert med Leonardo Pedersens Jazz Kapel.
kl. 19.30 Leonardo Pedersens Jazz Kapel.
Kapellet blev dannet i 1962. Repertoiret var – og er – tidlig swingmusik fra sidst i 20’erne med Louis Russel, Fletcher Henderson og Duke Ellington som forbilleder og inspiration. Dengang var bandets største ambition af få job på en flodbåd i Frankfurt, men det mislykkedes, fordi orkesteret med sin 10 mand store besætning var for stort et “Kapelle”. De fik ikke jobbet, men de fik et stort, langtidsholdbart navn. Nu for 10 gang på Tisvilde Højskole. Glæd dig!

Fredag d. 2. sept.
Kl. 09.00 Morgensang og en lille smule jazz. Søren Svagin/Mogens Johansen
Kl. 11.00 Hjemrejse.

Detaljer

Start:
12 juni - 11:00
Slut:
16 juni - 11:00
Pris:
DKK 5.200
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
tisvildehoejskole.dk

Dette kursus er lukket for tilmeldinger