Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Stemmedannelse og musikteori for korsangere

8 april, 2025 - 11:00 - 11 april, 2025 - 11:00

DKK 3.900

VI ÅBNER SNART FOR TILMELDINGEN – HOLD ØJE PÅ SIDEN!

Elsker du kormusik, elsker du at synge, og kunne du tænke dig at optimere dine korsanger-kompetencer, er dette kurset for dig.

For at få mest ud af kurset er det bedst at du har nogen korerfaring og et vist kendskab til noder, altså; kender tonernes navne, kan se om en melodi bevæger sig op eller ned, trinvis eller med spring (intervaller) samt har nogenlunde kendskab til nodelængde.

Vi arbejder overvejende praktisk gennem sangeksempler, også når det drejer sig om det musikteoretiske og vil på denne måde bl.a. få sunget os igennem de forskellige stilperioder i korlitteraturen. Det skal være sjovt og vi skal have sunget en masse.

Men vi skal også opleve det skønne i vores nabolag. Nordkysten og det gamle fiskerleje er kendt for sit helt særlige lys ved Kattegat og det lysegrønne Tisvilde Hegn omkring højskolen. Her er fænomenale solnedgange. Brusende bølger, bjergtagende udsigter og strand for enden af vejen. Her er dejlige, forårslune kroge i haven med fuglefløjt og tænkebænke, og hele huset fuld af fællessang og hyggeligt samvær.

Kurset indeholder 3 hovedemner indenfor korsang:

SANGTEKNIK/STEMMEDANNELSE
Formålet er at få lyst til selv at arbejde videre med sin egen stemme og sangteknik gennem kursets arbejde med:
Opvarmning – Sangteknik & Stemmedannelse – Stemmens og kroppens anatomi – Vokalisering-Egalisering-Intonation.

HØRELÆRE/TEORI
Vi vil også træne:
Nodelæsning, også kaldet hørelære & bladsang gennem praktiske øvelser og lettere musikteoretiske gennemgange, for at kende til tonearterne og deres fortegn, de forskellige taktarter etc.

STILHISTORIE
Musikalsk stilhistorie belyst gennem indstudering og arbejde med korsatser/eksempler fra middelalder til nutidig rytmisk musik.

Kursusmateriale vil blive udarbejdet og udleveret ved kursusstart, både hvad angår teori og korsatser.

Om kursusleder:

Kurset anføres af dirigent og sanger Kim Glies Nandfred, som også leder vores årlige klassiske korkurser; Nytårskor og Klassisk Midsommer.

Kim har selv været professionel sanger bl.a. i DR Radiokammerkoret samt virket som operasolist på Den jyske Opera. Derudover virket som dirigent i mange sammenhænge, bl.a har han stået for de årlige operetteopførelser i Helicon (tidligere Birkerød Musikdramatiske Teater) samt haft sit eget orkester Ensemble Vivace som har givet koncerter i hovedstadsområdet, Tivolis Koncertsal og Museum Arken.

Siden 2000 har Kim virket som sanglærer og kordirigent på sangskolen Sankt Annæ Gymnasium, hvor han arbejder med stemmedannelse og lejlighedsvis dirigerer skolens kor: Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor og Juniormandskoret. Han kan bl.a. opleves i DR-dokumentaren “Drengekoret – 12 år og i verdensklasse” (afsnit 1, 3 + 4), som du kan se her: https://www.dr.dk/drtv/serie/drengekoret-_-12-aar-og-i-verdensklasse_155439

Hvis man selv er interesseret i at anskaffe sig litteratur ang. kursets indhold kan anbefales:

Erhard Bruun ”MED PÅ NODERNE-Grundbog i sang og musik” – Hedwig
Johannes Grønager ”Nøgle til musikken-grundlæggende musikteori” – Systime
Lone Rørbech-Sten Høgel ”Tal rigtigt-syng godt” – C.A.Reitzels forlag

Max. deltagerantal: 20

Service-info: For dig, der evt. kommer langvejs fra, skal du vide, at selve programmet på ankomstdagen først starter kl. 13.30, og at du således kun misser frokosten, hvis du benytter tiden bedre ifht. transporten hertil.

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
8 april, 2025 - 11:00
Slut:
11 april, 2025 - 11:00
Pris:
DKK 3.900
Begivenhed Kategori: