Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er udløbet.

Strik med wauwfaktor – Party People eller Summer Sorrel

5 februar - 11:00 - 9 februar - 13:30

DKK 5.000

På dette kursus får du fornøjelsen af at arbejde med enkle strikketeknikker som retstrik, vævestrik, ind- og udtagninger, der til sammen vil give et fantastisk og legende udtryk. Tilmed får du mulighed for i høj grad at lege med farver – eller blot nøjes med 2 hovedfarver og en enkelt – der skiller sig ud for et mere afdæmpet resultat.

Du har to muligheder på dette kursus; sjalet Party People eller en Summer Sorrel – Og selvom vi alle bruger den samme opskrift, vil de personlige valg mht. farver og garntyper udmønte sig i vidt forskellige resultater.

Højskolen er en varm vinterhule med fællessang og godt humør. Vi trodser mørket på højstemte toner i et lunt fællesskab, mens der serveres lækkerier efter årstiden og omsorgsfuld forplejning. Og der bliver mulighed for ture rundt i det vinterlige fiskerleje, når det rusker rask i Kattegat og i den gamle troldeskov i Tisvilde Hegn. Man kan nyde Nordkystens særlige lys, de skønne fund i sandet og solens gang i ypperligt scenarie. Det er svært ikke at blive inspireret! Naturen er fabelagtig her. Ligesom strikkeriet, vi skal nyde.

Sjalet, Party People, du kan vælge, er et sjal for de eventyrlystne, hvor du får fornøjelsen af at arbejde med enkle strikketeknikker som retstrik, vævestrik, ind- og udtagninger, der til sammen vil give et fantastisk og legende udtryk. Tilmed får du mulighed for i høj grad at lege med farver – eller blot nøjes med 2 hovedfarver og en enkelt, der skiller sig ud for et mere afdæmpet resultat. Selvom vi alle bruger den samme opskrift, vil de personlige valg mht. farver og garntyper udmønte sig i vidt forskellige resultater.

Opskriften er på engelsk, men lad det ikke bremse dig. Vi vil have en udførlig ordliste til rådighed og lærer teknikker og udtryk at kende én efter én efterhånden, som arbejdet skrider frem. Det færdige sjal vil være omtrent 61 cm dybt og 137 cm bredt.

Materialeliste:

Garn i såkaldt ’fingering’ tykkelse, dvs. ca. 366-400 m/100 g. Det svarer omtrent til et klassisk strømpegarn, der dog er en anelse tyndere og dermed vil give et lidt mindre, færdigt resultat.

Af de to hovedfarver skal du bruge ca. 366 m og af mønsterfarven ca. 40 m. Har du lyst til at bruge mange farver, kan du medbringe lidt forskelligt fra lageret i tykkelse svarende til 366 m/100 g.

Farve 1 og 2 skal der være så meget kontrast på, at de begge kan ses, når man strikker mønster med dem, men de må meget gerne harmonere, fx en lys og en mørk udgave af samme farve. Farve 3 skal gerne skille sig mere ud fra både farve 1 og 2. MEN: Der er meget frit-slag mht. din helt personlige leg med farver.

Vil du tilføje fx lidt silkemohair eller andet tyndere garn, skal du regne med at strikke med dobbelt tråd. Du kan også vælge at strikke en tråd silkemohair sammen med et lidt tyndere garn end 366 m/100 g, fx Isager Alpaca 2 eller Filcolana Arwetta.

Rundpinde 3.75 og 4.5 mm er opskriftens anbefaling. Strikker du almindeligvis en smule løst, vil det være en fordel også at medbringe lidt tyndere pinde (ellers vil du komme til at bruge mere garn end angivet ovenfor). Strikker du almindeligvis meget fast, bør du også medbringe lidt tykkere pinde.

Medbring også: 1 maskemarkør, evt. et par andre markører (ringe) samt en stoppenål til at hæfte ender med.

Naturligvis kan du købe lækkert garn til dit Party People hos Knit Sisters’ Studio. Læg vejen forbi eller send os en sms (4292 1796) med dine ønsker til farver og garnkvalitet, hvis du helst vil ekspedere dig ad den vej.

 • Merino singles fra LITLG er et meget lækkert valg. Garnet er håndfarvet og changerer derfor enten i flere eller blot i en enkelt farve. Har du lyst til strikke med en stærkt meleret farve, bør den udgøre Farve 2.
 • CottonWool 3 fra Gepard er også et godt valg. Kombinationen af uld og bomuld gør garnet til et godt helårsgarn. Det færdige resultat vil blive en smule mindre med dette garn.
 • Merilin fra Isager vil give et rustikt og naturligt look med sine hørnister. OBS: Hos Knit Sisters’ Studio forhandler vi pinde også i størrelserne 3.25 og 3.75.
 • Arwetta fra Filcolana er et praktisk valg, da garnet er slidstærkt og kan vaskes i maskinen. Garnet er en smule tyndere og du vil derfor ende med et lidt mindre sjal.

Summer Sorrel er en sød kortærmet t-shirt. Sådan en sommerbluse, man bare bor i … og højst sandsynligt strikker mere end én af. Dét er Summer Sorrel. Det runde bærestykke indledes med en opslagskant med indbygget hestetømme og efterfølges af såkaldte ’dip stitches’ i forskellige længder. Blusens design med ’vrangsiden udad’ gør det oplagt at arbejde med at lade flere farver håndfarvet garn glide over i hinanden i et lækkert forløb. Summer Sorrel kan også udmærket strikkes i ensfarvet.

Opskriften er på engelsk såvel som på dansk, og du kan arbejde ud fra den version, du helst vil. Vælger du den engelske version, vil du få en fin erfaring med det engelske strikkesprog, der ikke er videre besværligt og tilmed åbner din strikkeverden for endnu flere muligheder.
Summer Sorrel er pænest, når du strikker en størrelse, hvor overvidden målt over brystet (rundt, tæt ved armhulerne) er så tæt på det færdige mål som muligt, og faktisk gerne en smule mindre omkreds på det færdige arbejde.
Størrelserne er: 86, 91, 97, 104, 112, 117, 124, 130, 137, 145, 150, 157, 165 og 172 cm

Materialeliste:
Garn i såkaldt ’fingering’ tykkelse, dvs. ca. 366-400 m/100 g. Det svarer omtrent til et klassisk pind 3-garn.
Rundpind 3.75 er opskriftens anbefaling, men du skal bruge den pindtykkelse, som du rammer 24 masker/10 cm i glatstrik og strikket rundt med. Du må meget gerne have lavet en strikkeprøve hjemmefra, og du skal huske at vaske eller dampe den, før du vurderer og måler på prøven. Nogle gange får vi ændret på vores strikkefasthed, når først vi går i gang, så medbring evt. også pinde, der er 0.25 mm tykkere og tyndere end den, du rammer strikkefastheden med. Vil du arbejde med strikkeprøven med vores vejledning på selve kurset, er du absolut også velkommen til det.
Medbring også forskellige markører og en stoppenål uden spids til at hæfte ender med.

Alt efter størrelse skal du bruge 760, 796, 870, 935, 990, 1055, 1140, 1200, 1265, 1355, 1420, 1465, 1555, 1690 meter.
Naturligvis kan du købe såvel pinde som lækkert garn til din Summer Sorrel hos Knit Sisters’ Studio. Læg vejen forbi eller send os en sms (4292 1796) med dine ønsker til farver og garnkvalitet, hvis du helst vil ekspedere dig ad den vej.

 • Merino singles fra LITLG er et meget lækkert valg. Garnet er håndfarvet og changerer derfor enten i flere eller blot i en enkelt farve. Har du lyst til at give dig i kast med et smukt farveforløb, sammensætter vi gerne et kit til dig. Vær opmærksom på, at den øverste farve kun bør have få eller ingen speckles (’pletter’).
 • CottonWool 3 fra Gepard er også et udmærket valg. Kombinationen af uld og bomuld gør garnet til et godt helårsgarn.
 • Så længe lager haves, vil du kunne strikke med det superbløde Cashmere Love – et garn med 50% cashmere og 50% bomuld. Garnet udgår fra producenten, så du skal være hurtig for at få fat i den lækre sommerkvalitet.
 • Merilin fra Isager vil give et rustikt og naturligt look med sine hørnister.
 • Trio 2 fra Isager er bomuld/viskose/hør som med en følgetråd af enten Isager Alpaca 1, Isager SilkMohair eller Gepard Cashmere Lace vil matche strikkefastheden og give et sommerligt udtryk, der vil matche typisk danske sommerdage på 19-22 grader.
 • Isager Palet vil give dig en bluse med gennemgående melering og i en ren sommerkvalitet 100% bomuld.

Skema til download: PROGRAM – Strik med wauwfaktor 5. – 9. februar 2024

Undervisere:

Karin Orneborg Davidsen og Marie-Louise Veber Paustian, Knit Sisters’ Studio. Begge undervisere er uddannede lærere med stor erfaring med at undervise i strik og ud fra engelske opskrifter. De arbejder til dagligt hos Knit Sisters’ Studio, garnbutikken i Middelfart.

OBS: Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
5 februar - 11:00
Slut:
9 februar - 13:30
Pris:
DKK 5.000
Begivenhed Kategori:

Dette kursus er lukket for tilmeldinger