Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Strik dit eget Tisvilde-design

27 maj - 11:00 - 31 maj - 13:30

DKK 5.000
Er du klar til en kreativ strikkefest?

I denne uge skal vi arbejde med designprocessen fra idé til udførelse samt de faser man kan komme igennem undervejs. Målet er, at hver deltager i løbet af ugen kommer i gang med at strikke et eller flere små, personlige projekter inspireret af Tisvilde Højskole og/eller omgivelserne. Til det formål skal vi have sat nogle af alle de forrygende strikkekompetencer i spil, som de fleste kursister har med i bagagen fra tidligere projekter, kurser og workshops.

Vi begynder med at finde visuelle input i og omkring højskolen, som kan bruges som inspiration til et personligt design. Med afsæt i denne inspiration laver vi vikleprøver for at visualisere farvekombinationer og strikker prøver i strukturer, som kan afspejle vores visuelle udgangspunkt.

Underviserne vil kunne henvise til grundopskrifter på en række mindre projekter som hue, lille taske, halvvanter, halsedisse, pude og tæppe, som kursisterne kan støtte sig til ved behov. I løbet af de første par dage vil der desuden være ”beregningsværksted”, hvor hver enkelt kursist kan få hjælp med beregninger til et specifikt projekt ud fra kursistens egne ønsker og strikkeprøver. Deltagernes opgave bliver herefter at matche inspiration, idé og strikkeprøver til et konkret projekt.

Til støtte for processen holder underviserne i løbet af ugen forskellige små oplæg om f.eks. omsætning af visuelle indtryk til strikket struktur. Desuden gentager vi sidste års succes med relevante “emneværksteder”, som deltagerne kan vælge iblandt. Her kan det handle om kanter, strukturer med riller, varianter af vævestrik, patent/multipatent, opslagninger/aflukninger m.m. Der vil også løbende være rig mulighed for individuel og gruppevis sparring med underviserne om ideer og teknikker.

Når vi når hen over midten af ugen, vil de fleste kursister formentlig være i fuld gang med at strikke hver deres helt personlige Tisvilde-projekt – skabt med inspiration fra højskolen og de fantastiske omgivelser her. Tisvilde Højskole er i nærhed til helt unikke naturperler. Det fantastiske Tisvilde Hegn med de rolige bøge, de flimrende birke, troldeskov, mosser, blussende fyrrestammer og gamle ege, man kan finde dyb og stille ro i. Og Kattegat bruser og bølger for enden af hovedgaden, i rar afstand fra højskolen og kalder på daglige nydestunder med ral, der ruller, Nordkystens særlige lys, de skønne fund i sandet og solens gang i ypperligt scenarie. Det er svært ikke at blive inspireret her!

Program – Strik dit eget Tisvilde-design d. 27. – 31. maj

Undervisere:

Katrine Wohllebe er erklæret sprognørd og strikkoman, og hun er vild med farver og spændende strikketeknikker. Hun har i de sidste 20 år arbejdet i forskellige hjørner af garn- og strikkebranchen, bl.a. med design og undervisning samt redigering og oversættelse af strikke- og hækleopskrifter. Desuden har hun været aktiv i det danske strikkemiljø siden 1990’erne, bl.a. i foreningen Gavstrik, i foreningen Dansk Strikdesignere samt i diverse strikkeklubber. Katrine har udgivet hæfterne Nirvana – seks stykker farverig strik (2015), Sand – strik med inspiration fra stranden (2016), Refugium – strik til rolige stunder (2017) og Tang – traditionelt strik med et tvist (2018), samt en række enkeltopskrifter, som er tilgængelige via Ravelry. Find Katrine på Facebook, Instagram og Ravelry under navnet Goodlifeknitting.

Jytte Pallisgaard er strikkedesigner og underviser i strik. Hendes design handler først og fremmest om pasform og så kan man jo altid lege med mønstre og farver derefter. Find mere om Jytte på: jyttepallisgaard.dk eller profilen @jytte-pallisgaard-design på Instagram.

OBS: Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og  sengelinned/håndklæde.

Detaljer

Start:
27 maj - 11:00
Slut:
31 maj - 13:30
Pris:
DKK 5.000
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif