Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Tegning – Skitser og sanser UDSOLGT – TILMELD FOR VENTELISTE

21 oktober - 11:00 - 25 oktober - 13:30

DKK 5.500

Velkommen til en uge med klassisk tegning, croquis og natur.

En uge hvor vi skal tegne løs, og hvor du får tid og mulighed for at fordybe dig i tegnekunsten, og samtidig får styrket din egen kreativitet midt i den smukke, nordsjællandske natur.

Vi tegner hver eftermiddag croquis med professionelle levende modeller, hvor alle kan være med. Croquis er super sjovt, og betyder egentlig blot ”at skitsere” – dvs. at tegne hurtige tegninger som frigør éns kreativitet.

Gennem oplæg fra underviser bliver du introduceret til dét at tegne menneskekroppen og får – udover croquis – en inspirerende blanding af klassisk tegning og ekspressiv tegning med masser af tegneteknik og gode tegnetips. Du får en grundlæggende forståelse for klassiske tegnemetoder og afprøver forskellige tegneredskaber som blyant, kul, grafit-stick, tørpastel og tusch.

En del af dét at være kreativ er fordybelse og ro. Vi vil ugen igennem bruge naturen som kilde til mindfulness og inspiration, og du vil derfor opleve at komme helt ned i gear og være tilstede i selvfordybelse med naturen og dine sanser.

Tisvilde højskole ligger i de skønneste omgivelser op ad den store skov, Tisvilde Hegn, og i gåafstand til stranden og den smukke nordsjællandske kyst med klitlandskaber og stejle kystskrænter. Den omkringliggende natur er særlig i oktober – havet bruser og skaber dramatiske tegninger, vinden suser, alt gyldnes og skoven har fundet sin efterårsdragt frem.

Vi vandrer ud i de dejlige omgivelser med skitsebogen under armen og træner dét at sanse med alle vores sanser, og hvordan man gennem tegning kan registrere det, man oplever. Skitsebogen er et sted, vi samler tegninger, akvareller og måske små refleksioner som en slags visuel dagbog. I naturen laver vi artful walking, en kombination af tegning og den japanske ”skovbadning”, som betyder at indtage naturens atmosfære gennem sanserne. Med disse aktiviteter lærer man, hvordan man kan gøre brug af skitsebogen som et redskab til større kreativitet, som kan tages med hjem til fortsat arbejde og inspiration.

Højskoledagene lover også musikalsk underholdning og muntre indslag. Vi skal på opdagelse i højskolesangbogen, nyde fællesskabet og ikke mindst køkkenets lækkerier, bestemt af årstiden. Parallelt med tegning afvikles et andet kursus med tunesisk hækling, så huset er fuld af kreativitet og inspiration. Vi bliver max. 15 deltagere på tegnekurset.

Alle kan være med – Der tages hensyn til den enkeltes ønsker og niveau, og du vil blive vejledt igennem alle øvelser.

Om underviseren:

Bettina Nielli Briand, Cand.phil. og billedkunstner uddannet fra Kunstakademiet i Firenze, hvor hun har boet i 15 år. Hun har en alsidig undervisningserfaring og er specialiseret i de kreative læreprocesser med en cand. Pæd. i didaktik (Materiel Kultur) fra Århus Universitet. Certificeret Kunstnerisk Coach (Art Based Coaching), Atelierista fra Reggio Emilia Instituttet (Stockholm), Tegneambassadør (Horsens Billedskole).

Service-info: For dig, der evt. kommer langvejs fra, skal du vide, at selve programmet på ankomstdagen først starter kl. 13.30, og at du således kun misser frokosten, hvis du benytter tiden bedre ifht. transporten hertil.

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæder.

Detaljer

Start:
21 oktober - 11:00
Slut:
25 oktober - 13:30
Pris:
DKK 5.500
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif