Ilægning af Begivenheder

« Alle Begivenheder

Visefestival UDSOLGT – TILMELD FOR VENTELISTE!

3 juni - 11:00 - 6 juni - 11:00

DKK 5.000

Velkommen til et væld af viser – bluesy, nordiske, traditionelle og med kant, der strækker sig fra Irland til Sverige, fra gamle nordiske ballader til moderne folkemusiktoner. Denne begivenhed samler både erfarne visemestre og talentfulde nye stemmer for at fejre og udforske den rige arv af viser og sange. Og også i hyldest til nogle af legenderne i genren.

Kom og hør:

JANE & SHANE

VESSELIL

CATRINE LEGARDH TRIO

ERIK GRIP & B-JOE

AK & VE

Som traditionen byder vil Erik Grip optræde som festivalens “visevært” gennem festivalen. Erik Grips dybe forståelse for visens betydning i historien afspejles i hans evne til at fortolke bl.a. Frank Jæger og Grundtvig. Hans tilstedeværelse som både menneske, musiker og kunstner vil bidrage til at forme festivalens ånd.

Hver morgen vækker vi dagen og stemmer i fra Højskolesangbogen, en sangskat, der er en vigtig del af højskoletraditionen. Under ledelse af Søren Svagin, Mogens Johansen og Erik Grip, vil deltagerne synge sange, der måske ikke altid får den opmærksomhed, de fortjener, og dermed dykke dybere ned i den danske sangkulturs rigdom.

Programmet for festivalen er en blanding af foredrag, koncerter og fællessang, der formår at skabe alsidighed og rige oplevelser. Gennem foredraget “Mennesket – Musikeren – Kunstneren” vil Erik Grip dele indsigter om sin egen musikalske rejse og skabe forbindelse til publikum på en personlig måde.

Musikken vil være hjertet i festivalen, selvfølgelig, og artister som Catrine Legardh, Vesselil og den irsk-engelske trio bestående af Jane Clark, Shane Donnelly og Dessie Higgins vil fylde juniluften med melodier og tekster, der trækker tråde mellem kulturer og lande.

Sangerinden Cathrine Legardh folde sig ud i et intimt og nordisk setup med sin faste trio i skikkelse af pianisten Jacob Christoffersen og bassisten Jesper Thorn. Det bliver en varm, alsidig og inderlig koncert – på klingende nordisk (læs; svensk og dansk), hvor Legardh vil fremføre et udpluk af den musik hun elsker allermest. Der vil være sange af både ældre og nyere dato – i grænselandet mellem jazz og viser – foruden et udpluk af Legardhs egne kompositioner bl.a. fra hendes seneste album ’Stilhed & Storm’. Herudover kan man forvente at høre en lille håndfuld tonesatte digte af ’de to Tover’: Tove Ditlevsen og Tove Jansson, men også  musik af Cornelis Vreeswijk, Georg Riedel, Evert Taube, Beppe Wolgers, Olle Adolphson og Povel Ramel.

Visefestivalen byder også på et andet nyt og skønt bekendtskab med Vesselil, en ung kvindetrio, bestående af Elisabeth Dichmann, Clara Tesch og Maja Aarøe Freese, der er en moderne dansk DMA-nomineret stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve. I 2018 udgav trioen deres debutalbum, “Vesselil”, som har modtaget varme anmeldelser, og modtog samme år en pris for deres fortolkning af en af D.T.S. Bjerregaards kompositioner.

Og med mere herhjemmefra skal vi opleve Erik Grip og B-Joe i deres særlige samarbejde. I efteråret 2022 producerede B-Joe Erik Grips anmelderroste album “Jeg er her endnu”. Det viste sig at være et yderst frugtbart samarbejde. Grip og Joe havde i mange år været venner, men aldrig spillet sammen. Det skulle der laves om på, var de enige om. Repertoiret byder bl.a. på Erik Grips store hits – “Velkommen i den grønne lund”, “Rose”, “Åbent landskab” –  i smukt selskab med nye, egne dansksprogede sange fra både Grip og Joe. En unik kombination af guitarspil med smukke, dybe tekster af vid og bid – fremført af nogle af landets bedste og mest erfarne musikere på feltet.

Vi skal også opleve Jane Clark og Shane Donnelly med deres irsk-engelske folkemusik, spillet fra hjertet, med lunefuld charme. Deres koncerter efterlader et stærkt, poetisk billede af Irland gennem sange og melodier, som vil hensætte publikum til en hyggelig pub i det vestlige Irland. Som man siger der: i Irland alt kan ske. Og i hvert fald kalder det på både lystig svingom og vippefod.

AK & VE er skabt til lejligheden og er bestående af John Kofoed, sanger, guitarist og komponist, med sange, der handler om natur, mennesker og spirituelle emner, tilsat en god skvæt humor. Han spiller med Mogens Johansen, der udover at være højskolens forstander også er højskolens lystigste spillemand – musiker og velbevandret på adskillige instrumenter – i denne sammenhæng, på klarinetten. Den debuterende duo vil spille en lystig blanding af folkeviser, der kan synges med på. Folkeviser med twist og glimt i øjet.

Kurset bringer også en særlig hyldest til legenderne Poul Dissing og Benny Andersen med en helt unik koncertfilm, hvor vi skal opleve visemestrene i  samspil med det norske Brazz Brothers, som er en helt særegen kombination af dansk sangskat, en særpræget stemme og et hornorkester, der ikke ligner noget andet. Og selvom det ikke er LIVE, så er dette en mindeværdig tur ned af Mindernes Allé med Benny Andersens digte og sange i det legendariske samarbejde med Povl Dissing, der har sat sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl.

Tisvilde Højskole er i nærhed til helt unikke naturperler. Det fantastiske Tisvilde Hegn med de rolige bøge, de flimrende birke, troldeskov, mosser, blussende fyrrestammer og gamle ege, man kan finde dyb og stille ro i. Og Kattegat bruser og bølger for enden af hovedgaden, i klipklapperafstand fra højskolen og kalder på daglige dukkerter og sommeren ud i alle fibre.

Nordkysten er kendetegnet af den helt særlige kystvegetation, sandet og de snoede og rynkeroseduftende stier, hvor man bliver salig helt ind i sjælen. Her trækker sjældne fuglearter, her er krat og skjul og blændende solnedgangsstunder. Badebyens velbehageligheder, små gallerier og skønne butikker, og is i rundhåndet udsalg fra kiosker byen rundt.

Gøgen kalder dagen op og natuglen alle i søvn og sommeren har vokseværk. Lige her. Vi skal også på vandretur med lokalhistoriker Christian Friis rundt i byen og på en rejse gennem Tisvildelejes historie, med glimt af fortiden og nutiden – fra sandflugt til sandaler, fra ørken til badeby.

Kursusprisen er for et enkeltværelse. Ved delt dobbeltværelse gives der kr. 500,- i rabat pr. deltager. Opholdet inkluderer fuld forplejning, kaffe/te/vand undervejs og sengelinned/håndklæde.

PROGRAM:

Mandag d. 3. juni
kl. 11.00 Ankomst og indkvartering
kl. 13.15 Præsentation af højskolen og programmet
kl. 14.00 Erik Grip – Mennesket – Musikeren – Kunstneren
Kl. 16.00 Tisvildeleje før og nu v/lokalhistoriker Christian Friis
kl. 20.00 Catrine Legardh Trio

Tirsdag d. 4. juni
kl. 09.15 Morgensange og viser v/Søren Svagin, Mogens Johansen og Erik Grip
kl. 10.45 AK & VE John Kofoed og Mogens Johansen
kl. 15.00 Bidesild og Sømandsviser ved “Den Gamle Redningsstation”
kl. 20.00 Erik Grip og B-Joe

Onsdag d. 5. juni
Kl. 09.15 Morgensange og viser v/Søren Svagin, Mogens Johansen og Erik Grip
Kl. 10.15 Cafebiografen: En hyldest til Poul Dissing og Benny Andersen
Kl. 14.00 Koncert med Vesselil
Kl.20.00 Koncert med Jane Clark & Shane Donnelly

Torsdag d. 6. juni
Kl. 09.15 Morgensange og viser v/Søren Svagin, Mogens Johansen og Erik Grip
Kl. 11.00 Hjemrejse og tak for denne gang

Detaljer

Start:
3 juni - 11:00
Slut:
6 juni - 11:00
Pris:
DKK 5.000
Begivenhed Kategori:

Tilmeld kursus

Loading gif