Klokken er mange. Det er den altid på Tisvilde Højskole, for her er det aktive mennesker, der huserer. Det gælder kursisterne, det gælder de fastansatte og ikke mindst de frivillige, som uden at nogen har krævet det af dem, medvirker til, at skolens dagligdag bliver afviklet på en hjælpsom, rar og imødekommende måde.
Vi, der arbejder som frivillige, er alle pensionister, som er rørige, nysgerrige på livet og socialt indstillet. Vi har lyst til at bruge os selv og vores erhvervede kompetencer på noget, som er til glæde for andre og samtidig en social gevinst for os selv.
Der er ca. 40 frivillige tilknyttet Tisvilde Højskole og vi arbejder på skift, nogle 2 til 3 uger spredt over året, andre mere. Nogle af os vil gerne tilkaldes, hvis der af en eller anden grund kommer afbud. Derfor er det godt at vi er så mange.
Vi arbejder med praktiske opgaver, som for en stor del handler om servicering på køkkengangen om eftermiddagen, sørge for at sætte kaffe/kage frem, sørge for borddækning, servering, afrydning og opvask efter aftensmaden. Der er en del, der udfører håndværk for at holde skolens gamle smukke bygninger vedlige, og andre kaster sig over havearbejdet. Det kan ses på haven, som altid er i perfekt stand, uanset årstiden.
Vi hjælper med at få kursister og gæster til at føle sig godt til rette, viser hvordan skolen er indrettet, viser vej til stranden, kopierer sange eller en opskrift og svarer på spørgsmål, der har med de dagligdagen her at gøre. Vi giver os sig tid til en god snak med kursisterne, om det der optager dem lige nu.
En gang om året melder vi os som frivillige til de kurser der er programlagt, Der kan være forskellige grunde til at vælge bestemte kurser. Mange holder meget af musik, som der er en del af på Tisvilde Højskole: jazz, opera, klassisk musik, folkemusik o.a.
Cirkussommerferie og påske- og efterårsferie med børnene er også populært. Gennem tiden er der opstået en del venskaber mellem de frivillige, så det sker ofte, at man melder sig sammen til et kursus.
Kursernes indhold er dog ikke det afgørende. Det, der betyder noget er, at vi er her, fordi vi kan lide det.
Vi er ovre den arbejdspligtige alder, men har stadig energi og livslyst. Atmosfæren er behagelig og munter og det bliver aldrig en tung og kedelig opgave, fordi vi selv kan vælge, hvornår og hvor længe, vi vil være her.
Skolen er ikke statsstøttet, men er en selvejende institution. Netop derfor er de frivilliges arbejde helt essentielt. Og fordi, der er så mange gode tilbud; kunst, musik, videnskab og kulturelle oplevelser, som kursisterne nyder godt af, giver det mening at bidrage til stedet. Ingen skal være i tvivl om, at den indsats bliver påskønnet både af kursisterne, forstanderen og de ansatte.
Vi får mange skulderklap og rosende ord med på vejen fra alle sider. Det er et særligt og givende fællesskab, der føles som et privilegium. Det kan ikke gøres op i penge. På vegne af alle de frivillige, Marianne Godtfredsen.
Har du fået lyst til at blive en del af højskolen som frivillig, så kontakt skolens forstander, Mogens Johansen, eller kig forbi. Der er altid kaffe på kanden og tid til en snak.