Tisvilde Højskole ligger i smørhullet af den gamle fiskerby, Tisvildeleje, lige over for stationen, med skov i baghaven og Kattegat for enden af vejen.

Vi er vilde med musik – jazz, blues, rock, klassisk, pop, opera, viser – og tilbyder kurser og arrangementer i mange musikalske genrer. Vi synger fra højskolesangbogen. Vi synger i kor. Vi har naturen højt prioriteret i kursuskataloget, vi har en række kreative håndarbejdsfag på programmet; strik, broderi, hækling, garnfarvning m.fl. Vi har kurser med dans, krop og bevægelse, vi har bridge og en lang række kulturfag med sprog og litteratur og kunst på paletten. Alt, der gør os klogere på livet og den verden, vi er en del af.

Vi er en selvejende institution, helt uden statslig finansiering, hvilket adskiller os fra de øvrige danske folkehøjskoler. Vi har frie rammer til et varieret og alsidigt kursusprogram, der skaber mulighed for socialt samvær og fællesskab.

Vi opererer efter gængse markedskonditioner og udbyder events og korte kurser i forskellige prisslag, alt efter målgruppen, og i henhold til almindelig udbud/efterspørgsel. Og dertil udlejer vi også højskolen som hotel for andre organisationers konferencer/seminarer og arrangementer.
På årsbasis tilbydes omkring 50 reelle højskolekurser af kort varighed – typisk 5 dage – bestående af hver 30- 40 deltagere.

Vores højskolekurser om sommeren er selvfølgelig farvet af sæsonen, sådan må det være når man ovenikøbet er en gammel sommerpension lokaliseret på Nordsjællands smukkeste solkyst. Vi har en skøn og succesfuld tradition med ferier for bedsteforældre og børnebørn – magiske uger med cirkus og tryllerier, men også indholdsrige ferieuger, der på alle måder gør flittigt brug af områdets storladne natur; havet, skoven og udflugter til nordkystens mange seværdigheder. Ikke mindst i Tisvilde Hegn, der omgiver skolen.

Landskabet er malerisk og fantastisk mental genopladning og indbyder til gå/løbe/cykelture. Lån en højskolecykel og kør ud i det blå og grønne.

Tisvilde Højskole, der også er verdens ældste seniorhøjskole, har til huse i en fin, gammel bygning – oprindeligt Badepension Julsgård fra 1912 – med en dejlig, lys spisesal, en hyggelig dagligstue med flygel, bibliotek og to foredragssale. Der er enkelt- og dobbeltværelser med håndvaske, alle værelser i nærhed til de mange toiletter/badefaciliteter på gangene.

Der er ikke to værelser, der er ens, og en hel del er navngivet efter alverdens lande med ditto karakteristika. Her er meget charmerende, stemningsfyldt og hyggeligt.

Højskolen har en lun og rar atmosfære, søde og hjælpsomme medarbejdere, højskolesang alle morgener og et grønt og varieret køkken, der fremtryller de lækreste, årstidsbestemte retter og går ind for økologi, gode råvarer og eget hjemmebag.